TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

USB

USB
« dnia: 25 Styczeń 2009, 18:23:05 »
Witam, mam problem. Otoz kiedy podlacze cos pod port USB (telefon, pendrive..) pokazuje sie blue screen z komunikatem: driver_irql_not_less_or_equal. Jak mniemam jest to problem zwiazany ze sterownikami. Pojawia sie teraz klopot, http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2457 - to moja plyta glowna, sterowniki do audio zainstalowalem, jednak z wgraniem sterownikow do chipsetu mam juz problem. Wyskakuje jakis problem z kompatybilnoscia. Chcialbym dodac, iz na poczatku korzystania z WIN7 nie zauwazylem owego problemu z portem USB.
Pozdrawiam

Odp: USB
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Styczeń 2009, 22:16:04 »
1) Sciagnij sterownik do Intel P965 oraz Intel ICH8 pod system Vista (x86/x64 odpowiednio dla twojej kompilacji win7)
2) Uruchom instalator w trybie zgodnosci z Vista

jak nie pomoze to:

1) Przechodzisz do menedzera urzadzen
2) Usuwasz wszelkie sterowniki Koncentratorow USB
3) Jak wykryje nowy sprzet podajesz mu sterowniki (albo aktualizujesz) z folderu z sciagnietymi sterami

Pozdrawiam
AMD Athlon 64 3200+ @ 2,42 GHz
GoodRAM 2 x 1GB DDR 400 CL3 DC
Gigabyte GA-K8NF-9-RH
Gigabyte ATI Radeon X600
WD Raptor 74 Gb 10k o/min 16 MB Cache RAFF
WD Caviar SE16 500 Gb 7,2k o/min 16 MB Cache
Chieftec 400W
-----------------------------