TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

HP Recovery i gwarancja.

HP Recovery i gwarancja.
« dnia: 06 Kwiecień 2011, 19:20:23 »
Witam, dokładnie jakieś 2 lata temu zostałem szczęśliwym nabywcom HP Pavilipn dv5. Zacznijmy od początku. Więc laptop nie był "czysty" miał zainstalowanego Windowsa Vistę, która w połączeniu ze sterownikami HP i z tym całym badziewiem zamulała tak okropnie, że postanowiłem wgrać Windows'a 7. Oczywiście po zakupie zrobiłem RECOVERY. I od tamtego czasu, aż do teraz korzystałem z siódemki i byłem zadowolony. Niedawno na matrycy od czasu do czasu zaczęły pojawiać się jakieś prążki lecz wystarczy ruszyć tylko klapą i wszystko wraca do normy, lecz zdałem sobie sprawę, że dokładnie za 3 dni kończy mi się gwarancja i dlaczego miałbym z niej nie skorzystać? Wszystko ok, lecz dowiedziałem się, że nie przyjmą mi na gwarancję mojego laptopa bez Visty, no ale spoko przecież mam recovery  I teraz tutaj pytanie do was jak to zrobić aby nie stracić danych a najlepiej żebym nie stracił w ogóle mojej siódemeczki. Czytałem gdzieś o takim rozwiązaniu, że instaluje się viste obok siódemki i wszystko jest w porządku i nie mają prawa się doczepić (jeśli tak się da) i przyjęli mi go na tą gwarancję bez zbędnych formatów. Czy jak zrobię obraz systemu windowsa 7 i np. zrzucę go na dysk przenośny to czy potem z poziomu Visty będę mógł odzyskać moją siódemeczkę wraz z wszelkimi dokumentami oraz programami? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc 
Płyta główna GIGABYTE GA-P55-UD3 | Procesor Intel Core i5-750 | Karta Graficzna GIGABYTE ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 | Pamięć GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz  | Dysk Segate Barracuda 500 GB |