TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Sterowniki z W7 na XP

Sterowniki z W7 na XP
« dnia: 26 Styczeń 2009, 15:43:08 »
witam,
wszystkie sterowniki po pobraniu z WU w Windows 7 przechowywane są w katalogu:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepositoryi tu pytanie, da się je przerobić pod XP?  ;D raczej wątpię  :-[

bo jest tak, na XP karta sieciowa WiFi na chipsecie Atheros ma jakieś 20/30% zasięgu.
Natomiast na W7 ze sterami z WU zasięg jest duuużo lepszy (80/90%), próbowałem instalnąć już stery z W7 pod XP ale niestety nie działają (wykrzykniczek przy urządzeniu), a nigdzie nie mogę znaleźć (googlarka itp.  ;D) takich samych sterów pod XP, szkoda bo zasięg jest piękny.

Offline Mercor

• 557
Odp: Sterowniki z W7 na XP
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Styczeń 2009, 15:44:43 »
Nie ma możliwości przerobienia sterownika z W7 na XP - teorytycznie dałoby się to zrobić, ale to bardziej jakby przepisać cały sterownik na nowo.

« Odpowiedź #2 dnia: 26 Styczeń 2009, 15:46:35 »
eh, szkoda. Dziwię się tylko że póki co to M$ zrobił tak wydajne stery pod ten bardzo popularny chipset, nigdzie więcej ich nie ma  :-\

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Styczeń 2009, 15:49:16 »
Weź pod uwagę że to właśnie sterownik z XP może pokazywać ten prawdziwy zasięg tak naprawdę. Większość programów do sieci wifi i sterowników bardzo lubi przekłamywać sygnał na zasadzie "połączenie funkcjonalne = zasięg dobry", nawet jeśli faktyczny zasięg to około 30%.

« Odpowiedź #4 dnia: 26 Styczeń 2009, 15:53:35 »
już to sprawdzałem i jednak to jest prawdziwy zasięg  ;D
co najlepsze miesiąc temu pod Broadcom wyszły nowe stery pod moją kartę i na niej mam podobny zysk zasięgu  ;D już mogę latać z lapkiem po całym domu i nie martwić się zasięgiem, chciałem zrobić to samo ze stacjonarką  ;)