Podsumuję topic następująco...
Ubuntu jest typowo desktopową dystrybucją (takie jest główne założenie) która ma za zadanie stworzyć łatwy i alternatywny desktop dla systemów windows i mac os x...
tym podsumowaniem złamałem po pierwsze teze autora artukułu o tym że Mark będzie miał z kim walczyć na netbookach a po drugie o tym że jest fanem windows'a 7... polecam poogladać wywiady i poczytać dokumentację...
ale czego oczekiwać od trolla scoobiego który biega po portalach i jak dzieciak obraża sie gdy ktoś skrytykuje jego ukochany windows i pisze teksty typu "twój stary..."...
swoją drogą moim zdaniem niestety administracja portalu nie wzięła jednej rzeczy pod uwagę, że nie tylko użytkownicy windowsa interesują się tym co się dzieje w świecie oprogramowania i nie przewidzieli że user mac'a, bsd, linuxa, solarisa qnx'a itp też może być zainteresowany tym co produkuje microsoft.
Na moje oko portal twórzy grupa zatwardziałych i nieobiektywnych zwolenników systemu windows przez co temat systemów open source'owych jest tematem tabu (nawet w dziale offtopicowym) poza oczywiście topicami i wypowiedziami które szydzą z opensource lub urzytkowników korzystających z dobrodziejstw wolnego oprogramowania...
zgłosiłem obraźliwe posty do usunięcia wczoraj i dziś po raz drugi...
reakcji zero... ten portal nie powinien nazywać się serwisem informacyjnym lecz portalem fanów systemu windows...
Wracając do artykułu to wystarczy obejrzeć filmik dołączony do każdego distra aby zdać sobie sprawę że Mark nigdy nie nazwałby userów swojego produktu pozerami...
EOT