TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Sieć Win7 - XP. How To?

Sieć Win7 - XP. How To?
« dnia: 26 Styczeń 2009, 12:59:45 »
Byłby ktoś tak miły i opisał krok po kroku konfiguracje sieci między 7 i XP ? Viste 'przeskoczyłem' i nie ogarniam zbytnio tych magicznych nowych paneli sterowania itp :p ;D

Z góry dzięki.

Odp: Sieć Win7 - XP. How To?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Styczeń 2009, 13:25:53 »
Sieć wi-fi czy kablowa?
Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

Po drugie primo ! nie jestem tu by wku**iać ludzi tylko pomóc ile się da ;)

www.google.pl <- klik

« Odpowiedź #2 dnia: 26 Styczeń 2009, 13:27:37 »
Kabel, ale jest też lapek po wifi (też xp).

« Odpowiedź #3 dnia: 26 Styczeń 2009, 13:54:49 »
Jeżeli po wi-fi to wchodzisz w Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center> Set up a new connection or network i dodajesz sieć AD HOC (prawdopodobnie przed ostatnia [computer- computer]) ustawiasz tą samą grupę roboczą itd.

w Win XP (nie za bardzo pamiętam) ale jak masz menu wyboru sieci to tam w chodzisz w zaawansowane czy konfiguracja lub coś podobnego i będziesz miał zakładki General, Wireless Network, Advenced

Wchodzisz w Wireless Network i na dole pojawią ci się sieci dodane do systemu (Preferencje sieci bodajże) gdzie znajdziesz dodaj, usuń, właściwości klikasz na dodaj i tam już będziesz miał u dołu ekranu do wyboru ad hoc.

Pamiętaj że SSID ma być takie samo na 7/vista i XP.

Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

www.google.pl <- klik

« Odpowiedź #4 dnia: 26 Styczeń 2009, 14:04:40 »
Jeżeli po wi-fi to wchodzisz w Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center> Set up a new connection or network i dodajesz sieć AD HOC (prawdopodobnie przed ostatnia [computer- computer]) ustawiasz tą samą grupę roboczą itd.

Właśnie tak myślałem, że tutaj ale... mam puste pole :| Wchodze w 'Set Up a Connection or Network' i powinna pojawić się lista urządzeń do dodania - a tu pusto.

« Odpowiedź #5 dnia: 26 Styczeń 2009, 14:10:21 »
Jak to? Jak wchodzisz w set up network to pierwsze co wyświetla Ci się jaka ma być to sieć i wybierasz ad hoc, później podajesz nazwę sieci itd i lecisz do końca bez dodawania urządzeń. Później na XP dodajesz tak jak Ci napisałem i w wyszukiwaniu sieci powinno widzieć nazwę twojej i łączysz się przez oba komputery

www.google.pl <- klik

« Odpowiedź #6 dnia: 26 Styczeń 2009, 14:12:21 »

Takie cuś.

« Odpowiedź #7 dnia: 26 Styczeń 2009, 14:33:06 »
ok zrobilem, mozna zamknac

« Odpowiedź #8 dnia: 05 Luty 2009, 14:29:23 »
Możesz powiedzieć jak? Bo mam taki sam problem. Z góry dzięki.