Na wstępnie chciałbym powitać wszystkich, jestem tu nowy, i będe udzielał się w pewnych kwestiach
Odnośnie usunięcia watermarka, zmodyfikowałem 2 pliczki, shell32.dll i shell32.dll.mui. Pierwszy wrzucamy i podmieniamy do %Windir%\System32\ , następnie drugi do %Windir%\System32\en-US. Oba pliki muszą mieć nadane oczywiście prawa administratora by je móc podmienić.
Po podmianie wchodzimy do wiersza polecenia, czyli Start> Run > Cmd (w trybie administratora), i następnie wpisujemy "mcbuilder.exe" i wciskamy enter. W tym momencie odświeży nam się cache plików systemowych. Na sam koniec restartujemy pc i vuala, czyściutki pulpit
http://www.multiupload.com/C7QTV7H29ZPosiadam Kartę graficzną GF GTX 460, i trochę się musiałem namęczyć ze sterownikami by aero działało, na sam koniec zainstalowałem sterowniki o wersji 270.61 i aero działa. Niestety bądź stety jak dotąd napotkałem na jeden problem. Otóż problem mam w cs'ie 1.6, gdzie to na pełnym ekranie nie mogę zmienić rozdzielczości. Jeżeli ktoś ma podobną kartę i boryka się z tą grą na tym systemie, i ma jakieś inne, lepiej działające sterowniki - prosiłbym o cyna.
Mam jeszcze problem odnośnie podpisów cyfrowych, a raczej intecji ich wyłączenia na zawsze. W windows 7 wystarczył programik "Driver Signature Enforcement Overrider" by podpisać cyfrowo dany sterownik. Tutaj niestety ten patent nie działa. Naszukałem się tego sporo w sieci i nic jak na razie konkretnego nie znalazłem, jestem niestety na chwilę obecną skazany na duszenie F8 przed startem systemu
Jak ktoś by wiedział jak to zrobić na tym systemie - również byłbym wdzięczny.
Odnośnie aktywacji przez telefon, to już mała szansa na sukces w tym zakresie, a to dlatego, że M$ poblokował większośc kluczy, które są w obiegu i trafiają do aktywacji tegoż systemu. Nie mniej jednak jak ktoś by napotkał jakiś aktywator, bądź inny sposób, również byłbym rad.
Madzia
Niestety na Vmware i Virtualbox nie idzie, instalacja dojdzie do tego pierwszego restartu, a dalej tylko Black Screen Of Death ;/
Musisz w VirtualBox'ie zmienić ustawienia mostka dysku na ICHR9, dopiero wtedy odpalić instalke i zainstalować.
Aa, właśnie! Jeszcze jedna myśl mnie się przypomniała, mianowicie w W7 byla taka opcja do zmiany rozmiaru ikon, czy odstępu między nimi itp. Tutaj za cholere tego nie mogę znaleźć - czy ktoś wie gdzie te opcje się teraz znajdują?
Co do samego systemu, prócz wyżej wymienionych reszta działa jak na razie bez zarzutów, jak na tak krótki staż na tym systemie uważam, że raczej za wcześnie na jakąkolwiek konkluzję.
EDIT: AA i zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy, mianowicie tym nowym systemie plików "Protogon" - możecie sobie sformatować dowolny dysk w tym systemie plików i potestować. W tym celu wchodzimy w cmd w trybie administratora i wpisujemy:
format f: /FS:Protogon [gdzie "f" to litera dysku, który będize formatowany].