TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z obrazem

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
Odp: Problem z obrazem
« Odpowiedź #30 dnia: 01 Luty 2009, 01:52:00 »
Tylko się pytam... Vista Lite może być? [700mb] xD

zresztą chyba może mieć tego wina na 24h? nie?
« Ostatnia zmiana: 01 Luty 2009, 01:54:13 wysłana przez TonyM »

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #31 dnia: 01 Luty 2009, 01:58:22 »
Vista Lite może być chyba, kiedyś ściągnąłem z ciekawości i całkiem porządnie wyglądała (chyba że to inna Vista Lite - moja miała bodajże obraz wielkości 646MB, no ale wszystkie są w końcu podobne).

O co chodzi z 24H nie zrozumiałem... Jeśli chodzi o kwestię legalności to zależy z jakiego źródła... Na 100% legalnie to można używać przez 30 dni tych wirtualnych maszyn z Vistą co je można było ze strony Microsoftu ściągnąć. No ale tutaj potrzebny obraz płyty...

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #32 dnia: 01 Luty 2009, 02:02:55 »
tak jakoś jest że można mieć 24h i należy usunąć i wtedy jest ok... żeby przetestować... a z systemami nie wiem jak jest...

Można zainstalować z poziomu windowsa czy z płyty trzeba?

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #33 dnia: 01 Luty 2009, 02:06:42 »
tak jakoś jest że można mieć 24h i należy usunąć i wtedy jest ok... żeby przetestować... a z systemami nie wiem jak jest...
Ah, o to chodzi... nie studiowałem co prawda prawa ani nie zamierzam, ale z tego co słyszałem to jest to bajka wymyślona przez administratorów stron warezowych, żeby się jakoś usprawiedliwić. Oczywiście ja się tam na tym nie znam więc jak ktoś wie jak i co to proszę mnie skorygować (tylko proszę o źródło) ;)

Można zainstalować z poziomu windowsa czy z płyty trzeba?
Z tego co wiem to bez różnicy.

« Odpowiedź #34 dnia: 01 Luty 2009, 12:42:13 »
Można zainstalować z poziomu Windowsa czy z płyty trzeba?
Tak można ale z płyty bardziej stabilniejsza instalacja

Tylko się pytam... Vista Lite może być? [700mb] xD

zresztą chyba może mieć tego wina na 24h? nie?

Możesz wejść na stronę Microsoftu (przynajmniej ostatnio widziałem możliwość taką) i pobrać Vistę na testy 30 dniowa wersja co jest w pełni legalne

A co do ściąganej ze stron warezowych na zasadzie Visty lite itd, jakim sensem będzie ściągać coś co ma powywalane "śmieci", które np mogą powodować konflikt, i nie dowiesz się co naprawdę było przyczyną?
Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

Po drugie primo ! nie jestem tu by wku**iać ludzi tylko pomóc ile się da ;)

www.google.pl <- klik

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #35 dnia: 01 Luty 2009, 13:05:54 »
Vista Lite chodzi pieknie :D moze przy niej zostane xD (nie ma błędów z obrazem)

« Odpowiedź #36 dnia: 01 Luty 2009, 18:51:57 »
To jeżeli chcesz zostać przy Viście to proszę bardzo :) ja jestem jednak uparty i bym próbował z W7 :)

jeżeli nie chcesz próbować to wydaje mi się że można zamknąć temat
Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

Po drugie primo ! nie jestem tu by wku**iać ludzi tylko pomóc ile się da ;)

www.google.pl <- klik

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #37 dnia: 01 Luty 2009, 20:05:22 »
jeżeli nie chcesz próbować to wydaje mi się że można zamknąć temat
A nie wystarczy go po prostu zostawić w spokoju? ;)
Tematy powinny być zamykane jeśli nie mają sensu same w sobie bądź jeśli dalsza dyskusja na dany temat na prawdę nie ma sensu (bo wtedy po prostu przeradza się w offtopic, często szkodliwy i wulgarny - przykład w tym samym dziale temat o ściąganiu 7025 który okazał się fake'iem zamknięty dopiero po 3 stronach debaty nad tym czy mówi się fake czy może jakoś inaczej jednak i inne).
A może ktoś znajdzie rozwiązanie do tego problemu i wtedy nowy topic bo ten został omgzamknięty..?
Ale tutaj decyzja jest akurat w rękach modów i osoby która założyła temat.

@TonyM: im szybciej zgłosisz ten problem (do nVidii i Microsoftu) tym szybciej znajdą ewentualne rozwiązanie i byćmoże w przyszłych wersjach systemu/sterowników nie będzie już takiego isziu.

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #38 dnia: 01 Luty 2009, 21:37:37 »
jednak nie jest wszystko ok...

jest ten sam błąd w viście tylko pokazuje się rzadziej i gry chodzą ale np. jak się włącz GG ale w panel nvidi pokazuje się identyczny obraz... :] wiec co jest grane? :/

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #39 dnia: 01 Luty 2009, 21:44:18 »
To może być jakiś grubszy problem WDDM z obsługą Twojej karty graficznej. Jest też możliwe, że masz uszkodzoną kartę (ale mało prawdopodobne).

Cały czas zachęcam do napisania o tym problemie zarówno do MS jak i nVidii (trzeci raz chyba to piszę, ale może pomóc [wbrew pozorom czasami czytają te maile w których zgłasza się błędy])...

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #40 dnia: 01 Luty 2009, 21:46:35 »
wiem, że to głupie ale lepiej jak byś ty to napisał bo z angola jestem cienki jak dupa węża, a w tym wypadku znajomość języka jest podstawą...

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #41 dnia: 01 Luty 2009, 21:51:28 »
Ehh ok, jutro napiszę, bo dzisiaj mi się już nie chce ;)

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #42 dnia: 02 Luty 2009, 14:49:29 »
(wiem że double-post, ale nie bez celu bo chcę żeby TonyM zauważył)
Od jakiego producenta jest ta karta? Asus? MSI? Gigabyte? etc...

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #43 dnia: 02 Luty 2009, 14:55:02 »
juz wszystko piszę...

Nvidia Geforce Galaxy 7900GS Zalman Premium Edition, 1,2NS, 256bit, 256MB...
inne podzespoły też pisać?

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #44 dnia: 02 Luty 2009, 15:29:13 »
Yyy nie, chodziło o to że jak wziąłem support nVidii to pokazała się lista producentów, którego się ma kartę i żeby niby do niego napisać... :-\