Witam, otóż od jakiegoś czasu zaczęły występować dość nietypowe problemy utrudniające pracę z Windowsem. Dodam, iż mam oryginalną wersję Home Premium 64-bitową.
Problem polega na tym, że system po restarcie przywraca domyślne ustawienia, które zmieniałem przed wyłączeniem komputera.
Na przykład od jakiegoś czasu, gdy chcę przesunąć okienko, to podczas przenoszenia nie widzę zawartości okna, tylko sam kontur:
Uploaded with
ImageShack.usOczywiście zmieniałem ustawienia w panelu sterowania w zakładce "Efekty wizualne", aby pokazywało mi zawartość okna podczas przeciągania i wszystko było ok, póki nie zrestartowałem komputera...
Drugą rzeczą jest to, że zmieniłem obraz logowania w rejestrze i odkąd posiadam system wszystko było OK, aż do dziś. Wartość OEMBackground zmienia mi się po każdym restarcie z 1 na 0, co wiąże się z przywróceniem domyślnego obrazu logowania.
Po trzecie w opcjach zasilania ustawiam, aby komputer Nigdy nie przechodził samoistnie w stan uśpienia, a po mniej więcej pół godzinie przechodzi w stan hibernacji...
Dodam, iż wszystkie czynności wykonuję z konta z uprawnieniami Administratora. Byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc, bo już nie wiem co by tu jeszcze wykombinować...
Pozdrawiam