Drugiego dnia po zainstalowaniu owego systemu...okazało się, że partycja systemowa mnie się wysypała przez co musialem przeinstalować system.
Zaraz po formacie zainstalowałem ponownie ten system, dałem mu drugą szansę. Niestety nie na długo - co jakiś czas z niewiadomych powodów wywalało mi BSOD'a albo system się zawieszał w przypadkowych momentach niczym stary windows 95.
No i do tego miałem problemy ze sterownikami - aby aero działało musiałem jakieś stare sterowniki nvidi zainstalować a mam GTX 460 kartę, co mi było nie na rękę.
Ogólnie zaczyna się pewna niekompatybilność aplikacji dobrze znana nam z visty, jeżeli M$ nic z tym nie zrobi, i będzie inwestował wyłącznie w "innowacje" to niestety ale jest możliwość, że historia systemów niewypałowych może nam się powtórzyć..
Póki co wróciłem do sprawdzonego W7 SP1, na którym wszystko śmiga, a ponadto wszysko działa stabilnie i bez jakichkolwiek zacinek
Cóż...pozostało mi czekać na kolejny ale miejmy nadzieje tym razem ŚWIEŻY wyciek (obecny jest troche stary...jak widać z kwietnia).