TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Usuwanie skrótów z pulpitu tylko jednego użytkowania

Usuwanie skrótów z pulpitu tylko jednego użytkowania
« dnia: 27 Marzec 2012, 12:18:20 »
Witam,
Użytkownikiem Windows 7 jestem od niedawna.

Mój problem polega na tym, że w przypadku usuwania skrótów przez jednego użytkownika, zostają usunięte automatycznie z pulpitu drugiego użytkownika.

Wiem, że wynika to z tego, iż Windows 7 posiada pulpit publiczny C:\Users\Public\Desktop.
Większość instalowanych programów tworzy skróty właśnie w tym katalogu i usuwanie tych skrótów z pulpitu jednego użytkowania skutkuje usunięciem skrótu z pulpitu innego usera.

Czy istnieje sposób na wyłączenie public desktop? Tak aby każdy użytkownik miał niezależny pulpit?

W win XP takich problemów nie było nawet przy instalacji programów, które tworzyły skróty dla wielu użytkowników