TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 build 7000 x64 i SB Live 5.1 Digital... będa problemy?

Witam. Po przeczytaniu większości opinii o systemie na tym forum jestem skłonny juz jutro z samego rana go zainstalować. Mam jednak małe pytanie. Czy ktoś z Was posiada wymienioną w temacie kartę dźwiękową. Są jakieś problemy? Wiem, że moja Vista x64 pobrała sobie do niej sterowniki z WU. Nie wiem jednak jak będzie w W7, nie chce przesiadać się na zintegrowanego Realteka, bo oferuje sporo niższą jakość dźwięku. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam :)

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
Odp: Windows 7 build 7000 x64 i SB Live 5.1 Digital... będa problemy?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Styczeń 2009, 22:48:23 »
Witam instalacja trwa równe 20 minut zainstaluj i zobacz...stery z visty powiny pasowac... :)

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Styczeń 2009, 22:50:00 »
W tym problem, że sterów do tej karty nawet do Visty nie ma w postaci instalki, ani innych plików. Instaluje Viste i ona sama wgrywa mi sterowniki. Nie wiem skąd wziąć je oddzielnie.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Styczeń 2009, 22:51:56 »
W tym problem, że sterów do tej karty nawet do Visty nie ma w postaci instalki, ani innych plików. Instaluje Viste i ona sama wgrywa mi sterowniki. Nie wiem skąd wziąć je oddzielnie.

Zapomniałem w którym katalogu vista zapisuje pobierane pliki z WU...gdzies było o tym na forum...

Pewnosci nie mam ale skoro Vista przez WU ci pobrała to W7 na 90% też...

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Styczeń 2009, 22:56:02 »
W takim razie poszukam tego katalogu :) Jeśli znajde to przekopiuje sobie pliki na drugą partycję i w wypadku jesli W7 nie znajdzie sterów spróbuje z tymi spod Visty. Osobiście jestem zadowolony nawet z Visty, którą posiadam i uważam, że Vista to system bardzo dobry, niestety tylko dla ludzi z odpowiednim sprzętem, Vista i 1gb ram to już jest pomyłka... przy 2gb można już system instalować, ale żeby nie narzekać na wydajność trzeba mieć przynajmniej 4gb ram. Skoro Win 7 jest szybszy nawet od XP to zdecydowanie zdecyduje się na kupno nawet zaraz po premierze :) W każdym razie w Download Managerze Progress wynosi 57% i od jutrzejszego ranka na arene wkracza nowy betatester :) Czyli moja skromna osoba... Pozdrawiam

@EDIT Niestety wychodzi na to, że system usuwa pliki sterowników z WU zaraz po ich zainstalowaniu.
« Ostatnia zmiana: 28 Styczeń 2009, 23:10:58 wysłana przez Jooseph »