ja akurat jestem zwollennikiem nowosci - mi sie podoba , i jak do wszystkiego co nowe trzeba nabrac wprawy. ja tam nie narzekam na metro ui - powturze - podoba mi sie
Zgadza się, fakt, jeśli chodzi o wygląd, to muszę rozkminić jak w metro wrzucić niebieską tapetkę skalara, tak jak było w 7989 odblokowanym redpillem, bo takie łyse i zielone to trochę brzydkie, no i dodać "user tiles" bo nie ma, ale samo metro, przydałby się krzyżyk do wyłączania aplikacji, tego brak, i brak też przypinania w metro dowolnych "kafelków" typu własne skróty i inne takie, ale właśnie nie powiem, podoba mi się ten cały windows, klikam po tym metro, nie powiem, można przywyknąć i nawet jest wygodne to to...
choć oczywiście dobrze że jest aero i normalny pulpit, fajnie by było, jakby zrobili właśnie w finalnej wersji systemu przęłączanie interfejsów w locie jakąś kombinacją klawiszy, kto chce metro, ma metro, kto chce aero, ma aero i normalne menu start, i mogła by na przykład być opcja w opcjach folderów, kto chce ribbon UI to ma, kto nie, to ma interface windows 7, to by było dobre, taka elastycznośc:)