TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z systemem

Offline Szakal

• *
  • 8
  • Powli do przodu
Problem z systemem
« dnia: 19 Październik 2011, 15:21:23 »
Witam otóż jakieś dwa lub trzy dni temu na mój PC się posypał.Od tych 3 dni za pierwszym uruchomieniem PC nie wczytuję się wogóle tzn przycina się na okienku "zapraszamy" a po restarcie i ponownej próbie do wejścia w Widnows system się włączą i wyskakuje błąd

RunDLL
Wystąpił problem podczas uruchomienia pliku msiwds32.dll.
Nie można odnaleźć określonego modułu.

Na początku myślałem że sypnął się dysk dlatego że wgl. nie mogłem wejść do
systemu, ale teraz widzę że gdy wchodzę za drugim razem to mamy błąd dll więc to na pewno jest wina systemu jakiś trojan czy coś.
Piszcie co robić jakieś pomysły. ;)
Ten post piszę z awaryjnego i jeszcze dodam że przywracanie systemu nie wchodzi w grę bo niestety nie mam zapisanego stanu a jak już włączę za drugim razem PC to nie działają żadne programy tylko Menedżer Zadań.

Aktualizacja:
Przeskanowałem Spyware Doctor i proszę dwa trojny Trojan Gen i Trojan ADH
Usunąłem je ale one dalej są
Tutaj zapodaję logi z OTL
http://wklej.org/id/610412/#
« Ostatnia zmiana: 19 Październik 2011, 16:03:08 wysłana przez Szakal »

Offline igbron

• 166
Odp: Problem z systemem
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Październik 2011, 18:32:56 »
Czy posiadasz płytę ratunkową do odzyskiwania systemu? Jeżeli nie to spróbuj podczas uruchomiania systemu wciskać klawisz F8 i spróbować użyć opcji Naprawy systemu podczas uruchamiania. Może to pomoże. Można też użyć płyty z programem Kaspersky CD Rescue Disk 2011 podczas uruchamiania systemu (bootowanie z płyty), aby sprawdzić i usunąć ewentualne wirusy i trojany itp świństewka, bez uruchamiania systemu.

Offline Szakal

• *
  • 8
  • Powli do przodu
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Październik 2011, 19:24:07 »
No to tak płyty nie posiadam. Próbowałem napraw system ale tam jest diagnostyka tylko która miała mi się wyświetlić ale nie wyświetliła bo jak wszedłem do systemu to nie miałem żadnych ikonek a jak dałem Alt+Ctrl+Delete i Uruchom Menedżer Zadań to przeszło do tych opcji zmiana hasła wylogowanie i tam się zacięło. Co do płyty z Casperkskym to nie posiadam.... Co by tu zrobić? :)

Offline Szakal

• *
  • 8
  • Powli do przodu
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Październik 2011, 18:36:43 »
Ma ktoś może bibliotekę msiwds32.dll nie znalazłem tego na stonce http://www.dll-files.com/ a myślę że jak uzupełnię ten plik to powinienem przywrócić działanie systemu już niektóre pliki dll pozamieniałem i już mogę odpalić system za pierwszym razem ale nadal zacina się jak byk...

Offline igbron

• 166
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Październik 2011, 19:03:51 »
Spróbuj uruchomić wiersz poleceń jako administrator wpisać polecenie - sfc /scannow - i wybrać polecenie z możliwością naprawy uszkodzonych plików.

Offline Szakal

• *
  • 8
  • Powli do przodu
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Październik 2011, 15:37:42 »
Uruchomiłem normalnie ale zamiast skanowania mam fazę weryfikacji systemu wcześniej czegoś takiego chyba nie było przynamniej mi się nie przypomina... po czym po tej weryfikacji znika okno dosa i tyle... :'( :'(

Offline igbron

• 166
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Październik 2011, 09:37:23 »
Jeżeli posiadasz oryginalną płytę z systemem win7, a nie posiadasz klucza, pozostaje tylko ostatnia opcja. Uruchom kompa z włożoną płyta z systemem do napędu (bootowanie z płyty CD-DVD), wybierz opcję zainstaluj i w dalszej części jest chyba opcja Napraw System (płyta cały czas w napędzie). Jeżeli to nie pomoże - to pozostaje tylko format i ponowna instalacja. W trybie awaryjnym możesz skopiować potrzebne Tobie pliki na inną partycję lub na dysk przenośny USB. Powodzenia.

Offline Szakal

• *
  • 8
  • Powli do przodu
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Październik 2011, 10:54:19 »
Dobra pozostała reinstalka i postawienie wszystkiego na nowo. igbron dzięki że mi pomagałeś ;D ;D

Temat do zamknięcia.