Windows 7 Forum

Problem z hibernacją/uśpieniem

Problem z hibernacją/uśpieniem
« dnia: 03 Listopad 2011, 00:30:56 »
Witam

Od jakiegoś czasu zacząłem korzystać z dobrodziejstw hibernacji. Bardzo mi się to podoba, ale mam pewien problem z owa funkcją. Zauważyłem, że komp potrafi sam się wybudzić ze stanu uśpienia.
Czy ktoś się orientuje czym to może być spowodowane?
Troche dziwna sytuacja, bo zawsze przed uśpieniem to wszystkie programy działające ( outlok, IE, itp ), jak i te w tle ( gg ) wyłączam.

A może ja coś gdzieś przeoczyłem?

Pomóżcie

Offline igbron

• 166
Odp: Problem z hibernacją/uśpieniem
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopad 2011, 08:45:12 »
Spróbuj wykorzystać tą poradę Microsoftu - http://support.microsoft.com/kb/920730/pl

« Odpowiedź #2 dnia: 03 Listopad 2011, 09:26:58 »
wejdź w Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Opcje zasilania  i postępuj według screenów

« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopad 2011, 08:44:01 »
Dziekuje za pomoc. Zmieniłem tak jak podałeś na zdjeciach i teraz jest ok.

Jeszcze raz dzięki bardzo

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Luty 2012, 21:51:31 »
czasem zdarza się też, że w biosie mamy ustawienie "wakeup on keyboard, mouse", "wakeup on lan" itd - te funkcje też budzą komputer w nietypowy sposób - tj. nie z przycisku zasilania.

Offline igbron

• 166
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Marzec 2012, 09:41:52 »
Od pewnego czasu, samoistnie co jakiś czas znika opcja hibernacji, z menu start i w opcjach zasilania - wybierz skutek zamknięcie pokrywy. Przywrócenie hibernacji w cmd i programem fix MS, rozwiązuje problem na krótką metę. Co może być tego przyczyną. Windows 7 Prof. x64 SP1.
Może ktoś miał podobny problem, w zaawansowanych ustawieniach zasilania wszystkie opcje są prawidłowe.

Offline McVein

• 209
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Marzec 2013, 22:35:37 »
Pozwoliłem sobie odkopać temat bo mam podobny problem ale odwrotny tzn. moge wejść w stan uśpienia ale po wyjściu z niego mam czarny ekran.

Plyta gl. Asus M5A87
proc AMD Athlon x4 640
Ram 8 GB
Grafika Asus GTX460

wszelkie sugestie mile widziane.
Pozdrawiam wszystkich.