Cześć!
Mam problem z niepełnym spolszczeniem Win 7 Pro x64. Kupiłem laptopa z preinstalowanym systemem w wersji "polskiej". Piszę w cudzysłowiu, bo spolszczenie jest niepełne w dość drażniący sposób. Na przykład na dysku C jest katalog Users, w CMD widać go jako Users i tak trzeba się tam nawigować. W eksploratorze wyświetla się "Użytkownicy". Używam CMD i ekspoloratora jednoczśnie i taki rozjazd utrudnia życie. Inna rzecz to katalog o angielskiej nazwie Accessories zamiast Akcesoria czy System Tools zamiast Narzędzia Systemowe w menu start podczas gdy inne są po polsku.
Chciałbym odinstalować polską nakładkę językową na system. Niestety ponieważ to wersja Professional, w ustawieniach Klawiatury i Języki nie można zmienić języka wyświetlania. W regedit widać w gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language takie wartości:
"InstallLanguage"="0415"
"Default"="0415"
"PreviousInstallLanguage"="0409"
"InstallLanguageFallback"="en-US"
czyli pod spodem musi być angielski :-)
Czy ktoś wie jak można usunąć spolszczenie?
Próbowałem dokonać zmiany języka z płyty instalacyjnej z systemem, ale doszedłem do przycisku "zainstaluj" i nie odważyłem się go nasicnąć z obawy przed utratą danych na dysku.