Witam wszystkich!
Od dłuższego czasu (a nawet od 9 miesięcy), mam problem z BSOD'ami, GSOD'ami, randomowymi crashami. Mogą się pojawić w dowolnym momencie, jak np. ładowanie systemu, granie w cokolwiek, przeglądanie internetu, gapienie się w pulpit. Na każdym z dump'ów widnieje plik: ntoskrnl.exe .
Problem nie był zbyt dokuczliwy po kupieniu SSD i sformatowaniu systemu (3 tygodnie temu), crashe występowały sporadycznie. W dniu dzisiejszym wycrashowało mi komputer ponad 8 razy (więc postanowiłem napisać na forum). Przez te 9 miesięcy specyfikacja komputera ciągle się zmieniała (np. płyta główna, procesor, RAM, wspomniany dysk, grafika) - crashe wciąż występują. Zestaw:
- Core 2 Duo E8400
- Asus Maximus Extreme
- OCZ Platinum DDR3 1800Mhz 2x2GB
- Sapphire Radeon HD6970
- BeQuiet! 650W DarkPower Pro
- WiFi Linksys WMP300n
- Dyski: WD 1TB Black (gry, storage), stary MAXTOR 200GB pod ATA100 (storage, niegdyś system), SSD Corsair Force GT 120GB (system)
- DVD TDK
- Jakiś czytnik kart firmy TACENS
- Windows 7 Professional x64
Jeśli chodzi o podejrzany hardware: HDD i WiFi odpadają (crashe występują bez nich), płyta główna + proc + ram (po wymianie problem został) również odpadają, karta graficzna działa poprawnie w innym kompie, przy starej grafice (3870) problem pozostaje.
Załączam dodatkowo dumpy.
http://www.mediafire.com/?45xrfbqrsdvmop2Za wszelką pomoc z góry dziękuję
.