pracować to piękna sprawa tylko... jest jeden probem, microsoft nie zapracował na sukces i wielu tutaj (Ci którzy rzeczywiście znają historię) zgodzą sie z tym że microsoft swój sukces stworzył na złodziejstwie, szantarzach, szwindlach i monopolistycznych praktykach... akurat apple przy microsofcie to niewinne aniołki... pooglądaj materiały z przesłuchania gatesa xD to się nazywa chamstwo i bezczelność xD ale przy okazji jest śmiesznie... chrabia i złodziej poczuł się urażony xD to był jeden z powodów dla którech Gates zszedł z dyrektorskiej posady w ms... tylko nikt tego otwarcie nie przyznaje ;] nawet nie wiesz że ms miał zostać podzielony... teraz komisja Europejska dobrała im się odpowiednio do tyłka i swoje na 100% wegzegwuje...
równie dobrze mogę nazwać Ciebie windziarzem który uwaza że poza windowsem nie ma innego softu... akurat masz takiego pecha że przeciętny w miarę zaawansowany user linuxa nie ogranicza się tylko jego dystrybucji ;] i zna mnóstwo alternatyw...
Nie bedę bronił teraz linuxa jeśli chodzi o łatwość w działaniu ale napiszę tyle: ciekawe ile Ty potrafisz zrobić na swoim desktopowym windowsie... fora windowsowe funkcjonują o wiele liczniej niż linuxowe... poza tym ktoś kto korzysta z linuxa, bsd, solarisa czy innego nixa nie chodzi do serwisu po to by przeinstalowali, skonfigurowali lub wyczyścili system... to powinno Ci chyba dac do myślenia ;] tutaj jeden z kolegów napisał już że zarabia na optymalizacjach ;] instaluje kodeki, konfiguruje itd... jak podaż ma zyski to musi być i dobry popyt no nie?
Załóżmy, że Microsoft nie stworzył swojego sukcesu(co nie jest prawdą) na "złodziejstwie, szantarzach, szwindlach i monopolistycznych praktykach". To czy wtedy byście używali Windowsa? A jakby Windows był po 20 zł. Nadal uważalibyście, że MS to "złodziejstwie, szantarzach, szwindlach i monopolistycznych praktykach"?
A co do Apple to jest jeden wielki monopolista, jego powinni na 3 części podzielić(to nie jest moje zdanie tylko chcę pokazać że apple to gorszy diabeł):
-Oprogramowanie
-System Operacyjny
-Sprzęt.
Gdyby apple był takim aniołkiem na pewno nie dawałby Safari, tysięcy aplikacji, które zabijają konkurencję, dawałby skladać Mac'i innym firmom, no i oczywiście dawał możliwość zainstalowania Mac OSa[edit: na PC]. I ja dotąd nie wiem gdzie ty widzisz, że apple to aniołek przy MS. Ja osobiście bardzo lubie produkty Apple i MS i uważam, że stoją oni na równi i są tak samo monopolistami, a może nawet bardziej Apple nim jest.
Ogólnie niektórzy są b. dobrymi informatykami i używają linuksa, ja tego nie neguje, ale no właśnie mówisz, że jest więcej forum windowsowych niż linuxowych. A wiesz co to znaczy? Że większość(
nie mówię że wszyscy, nie mówię o tobie, nie mówię o kilku osobach z forum, które się zdają normalne, nie mówię też o wielu ludzich, którzy umieją się posługiwać i wiedzą co to Linux) to po prostu 9-14 latki, których nie stać na Windowsa, a już o necie nie wspomnę, więc nie mają jak jego ściągnąć z torrentów(tfu!) i nie mają jak się komunikować z innymi linuxowcami. Mój kolega, bardzo fajny gość, przeinstalował sobie z Windowsa na Linuxa, gdy były łapanki na piratów(chodzili po domach sprawdzali płyty, systemy, dyski etc.) i co się okazało, że jak się już wszystko skończyło to już nie umiał przeinstalować znowu, tyle że na Windę. Przyszedłem mu przeinstalować jak zobaczyłem co on ma na kompie... Nic nie miał, nie umiał się wogóle tym posługiwać. Pewnie gdyby miał, neta to by zaśmiecał liczne fora linuxowe i by się dowiedział co i jak. Ale ja nadal uważam "piepszonych linuxiarzy" za najgorszych użytkowników kompów. Co innego Użytkowników Linuxa, ci którzy znają się na rzeczy i mają Linuxa z wyboru, a nie z jakiegoś durnego powodu.
Pozdrawiam wszystkich Użytkowników Linuxa z wyboru, bo do was nic nie mam i do waszego systemu.