Witam.
Poczytałem trochę, ale teraz chciałem się upewnić czy dobrze chce zrobić.
Mam Acera Aspire 5755G z preinstalowaną 7 Home Premium 64 bit SP1 PL i oczywiście z recovery. Chcę zainstalować system od nowa, ale całkowice po swojemu, nie korzystając z recovery (bo wtedy zainstaluje mi się znowu system zmieniany przez producenta).
Sformatuję dysk i usunę wszystkie partycje (oprócz C systemowej, bo po co skoro już jest zrobiona) np. GParted, a potem utworzę inne partycje według własnego uznania. Zainstaluję dokładnie taką samą wersję 7, czyli Home Premium 64 bit SP1 PL i podczas instalacji wpiszę klucz znajdujący się na spodzie lapka.
Instalator aktywuje bez problemu czy będzie trzeba dzwonić do Microsoftu i telefonicznie aktywować? Jeżeli tak, to czy będą w moim przypadku jakieś problemy przez telefon?
7 zainstalowana, więc teraz jej podstawowa konfiguracja (wcześniej ściągnąłem sterowniki do grafiki ze strony nVidii oraz odpowiednie sterowniki do lapka ze strony Acera). Instaluję stery do chipsetu, karty dźwiękowej, grafiki, Wi-Fi itd. Potem pozostaje już tylko konfiguracja samego systemu.
Czy jeżeli tak zrobię to wszystko będzie ok? Co powinienem zmienić?