Poradnik opisuje jak w prosty sposób przygotowac kopię zapasową i przywracanie aktywacji Windows.
Metoda jest sprawdzona .
1. Przejdz do katalogu C:\WINDOWS\System32\spp\ i skopiuj folder o nazwie store
UWAGA: pliki w tym folderze są ukryte,więc w panelu sterowania wybierz ikonę Opcje folderów
karte Widok i zaznacz Pokaż ukryte pliki,foldery i dyski a następnie daj Zastosuj
W folderze store powinny znajdowac sie nastepujące pliki:
- jeden plik o nazwie Data.dat (jest on ukryty domyslnie)
- jeden plik o nazwie tokens.dat (jest on widoczny domyslnie)
- jeden folder cache zawierający plik cache.dat (jest on widoczny domyslnie)
Upewnij sie że kopiujesz całą zawartosc folderu store
2.Ponownie zainstaluj system Windows
3.Po uruchomieniu systemu należy uruchomic Wiersz poleceń jako administrator gdzie trzeba wpisac :
slmgr -upk
4.Uruchom ponownie system w trybie awaryjnym a następnie w zakładce Uruchom wpisz msconfig i wybierz
zakładke Rozruch a następnie zaznacz Bezpieczny rozruch i Minimalny.Zastosuj i ponownie uruchom komputer.
5.Po zrestartowaniu uruchom komputer w trybie awaryjnym.Uruchom Wiersz polecenia jako administrator i wpisz
net stop sppsvc
6.Przejdz do katalogu C:\Windows\System32\spp\ i zastąp wczesniej skopiowany folder store
7.Przejdz do Uruchom wpisz msconfig i w zakładce Ogólne wybierz Uruchamianie normalne
8.Ponownie uruchom komputer.
UWAGA: Poradnik ten zadziała jedynie w przypadku gdy nie zmienimy konfiguracji sprzetowej,
a podczas tworzenia (kopiowania pliku store) kopii zapasowej sterowniki do konfiguracji
sprzetowej będą zainstalowane wszystkie (pózniejsza instalacja moze wywalic licencję)
I to wszystko. Poradnik przetłumaczyłem najprosciej jak mogłem i ani autor JaguarXJ12 ,ani ja nie ponoszę
konsekwencji za niestosowne używanie poradnika. Zycze miłego backupowania. A ja dziekuje JaguarXJ12 za umiejętnosci i przygotowanie tortu.