TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Folder użytkownika

Folder użytkownika
« dnia: 02 Luty 2009, 14:01:16 »
Witam

Czy wie ktoś, czy w ogole się da, a jeśli tak to jak, zmienić scieżkę do głównego folderu użytkownika? chodzi mi o to że chcialbym go "przenieść" na inna partycje. W starszych windows'ach byl tylko folder moje dokumenty i mozna go bylo łatwo  przenieść, a w windows 7 nie moge nigdzie znaleźć żadnych opcji dotyczacych folderu użytkownika.
Proszę o radę

Pozdrawiam

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
Odp: Folder użytkownika
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Luty 2009, 14:08:04 »
w W7 zamiast Moje dokumenty jest folder o nazwie użytkownika, nazwę tą podaliśmy podczas instalacji windowsa

« Odpowiedź #2 dnia: 02 Luty 2009, 14:13:30 »
Wiem. I chodzi mi o to żeby właśnie ten folder przenieść.

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Luty 2009, 14:16:29 »
Wiem. I chodzi mi o to żeby właśnie ten folder przenieść.

wątpię żeby była taka możliwość :P

« Odpowiedź #4 dnia: 02 Luty 2009, 14:26:43 »
Podalem przykład moich dokumentów w starszych windach bo można było zmienić lokalizację tego folderu. W siódemce można zmienić sciezki folderów wewnatrz folderu uzytkownika (Downloads, My Documents, My Music itp...) w Properties pod PPM ale właśnie obawiam się że położenie samego folderu głównego musi zostać. Jeśli tak jest - micro$oft nawalił. Jesli ktoś wie jak to zrobić, proszę piszcie.

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Luty 2009, 17:23:39 »
Nie da się go przenieść w inne miejsce bo przestanie działać. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Luty 2009, 14:13:16 »
To raczej oczywiste że nie moge go dosłownie przenieść. Chodzi mi o jakieś ustawienia, żeby system go sobie przeniósł. Raczej nie da sie tego zrobić, ale może jednak ktoś coś wie na ten temat?

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Luty 2009, 17:14:24 »
W ogole akurat to rozwiązanie w 7 mi sie nie podoba, że np. klikając w menu start w "Bart" nie przechodzę do folderu z tymi bibliotekami + dokumenty, downloadsy itd. tylk od razu do folderu zawierajacego 4 foldery libriaries, takie to za mało intuicyjne jet ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

« Odpowiedź #8 dnia: 04 Luty 2009, 13:55:52 »
jeśli nie da się przenieść to zawsze możesz stworzyć lustro tego folderu a innej partycyj i użyć programu do synchronizacji plików :)

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Luty 2009, 15:00:57 »
Próbując coś wymyślić zobaczyłem, że jak ktoś ma włączone katalogi: Dokuments, Pictures, Videos w menu start to w ich właściwościach można dodać kilka katalogów które się będą wyświetlać w menu w poszczególnych katalogach.

« Odpowiedź #10 dnia: 07 Luty 2009, 18:14:25 »
 próbował ktoś przydzielić partycje do katalogu c:\Users w menadrzeże dysków?