no aero etc. to własnie są elementy jak skórzana tapicerka czy klimatronic - rozumiesz metafore ;d ?
ale jaki związek ona miała z moją wypowiedzią? ja nie pisałem nic o bajerach... w starterze nie ma aero xD
Udowodniłem w nocie kilka rzeczy ;] po pierwsze że do efektu szklanych okien wystarczy przedpotopowy rupieć (chodzi o grafikę) a jak? uruchomiłem na viście (pod radeonem 9250 - nie uruchamia aero) programy z efektami podobnymi do aero ;] tj. aero glass - ramki, flip 3d i podglad okien ;] wszystko działało ;] i to płynnie!!! ale w czasie opracowania artykułu pomyślałem żeby zademonstrować szklany ekspolator.. i tu szok!!! xDD bo nie chciało mi się wracać na viste (byłem już na Tux'ie) więc uruchomiłem wirtualną maszynę z win 7 i ściągnąłem program ;] ale... przypomniałem sobie że mam kiepskie parametry ustawione ale... nie chciało mi sie ich przestawiać ;] jak wyglądała sytuacja? 32 mb vramu sterowniki genericowe i brak obsługi 3d (<tutaj to nie miało znaczenia) postanowiłem zobaczyć jak na takich parametrach bedzie działało a potem srestartować vboxa na lepszych ustawieniach ale... szok!!! chodziło płynnie!!!
udowodniłem też że w viście i win 7 nie wyłączono wszystkich szkiełek i że można bez konsekwencji dynamicznie przesuwać ;] udowodniłem też że to nie byąl pseudo przeźroczystość ;]
czy do aero trzeba mercedesa? microsoft chiałby zarobić na sprzedarzy kolejnego kompa ze swoim systemem... ale prawda jest taka że mercedesa nie trzeba ;]