My tu o kartach graficznych i temperaturach a tu przeszliscie do procesorów
Ja na procku mam w stresie max 52-54 stopni na chłodzeniu ninja2 i bardzo dobrze chłodzonej obudowie
Na grafice w stresie mialem 82/95(grafika/memory) stopni ale wczoraj przeczyscilem karte osobno
i cały komp spręzonym powietrzem i temperatury spadły mi do 70/80
Po pol roku użytkowania temeratury z racji kurzu wzrosły o 10 stopni
O pytanie do zeznajomionych z podkręcaniem bo ostatnio to mnie ciekawi:
Jak podkrecam mojego Radeona 4850 powyżej 710Mhz to w AtiTool pojawiają się co kilka sekund artefakty a ekran w czasie benchmarka 3D 2006 gaśnie mi.
Próbuje rozgryśc to ponieważ temteratury dużej chyba nie mam w stresie ~70-72 stopnie na niezmienionym chłodzeniu.
Jednoczesnie w necie wyczytałem że moge mojego radeona podkrecic do 760Mhz i wtedy dopiero po kilku minutach testu wywala artefakty...
Powyżej 760Mhz podobno jest ściana napięciowa i trzeba podwyzszyć vcore.
i nie wiem czy to taka sztuka mi sie słabo podkrecalna trafiła, czy przegrzewają się za bardzo mosfery może albo sekcja zasilania, czy może mam niżej niz normalnie vcore ustawione?
Dodam tez ze problemy sa przy podkrecaniu gdy mam podlączone oba monitory mimo że jeden jest w ccc wyłączony ale dla testow i tak odlaczam drugi kabel.
Kiedyś mam zamiar cała bude wraz z chłodzeniem AC zamienić na akrylowa bude z chłodzeniem WC ;] i potrzebuje wiedziec czy będe w stanie podkręcic lepiej wtedy karte ;]
Jeżeli ktoś ma jakies informacje na temat mojego problemu to prosze miało walić