celeron D 3.2 ghz na siostry 2-rdzeniówce intel core 2 2.5ghz vista też męczyła procka ;p
a u mnie męczy i vista i 7 ;p a o temacie 512 ram na 7 i vistę to powinno sie zapomnieć ;p
na wirtualnej maszynie mam 525 mb ramu i uruchomienie np. IE kończy się dosyć długą zwieszką... a na viście (juz nie na vpc) ciągle mieliło tym procesorem i czesto skakało do 80-90 % z resztą różnicę było słychać... po 2 minutach na viście wentylator od procka zaczął szaleć więc...
→Mercor nie obraź się ale moim zdaniem niewyobrażalną głupotą jest kupować drogi hardware na szklane okienka... w hardware się inwestuje po to by coś na tym systemie uruchomić... tylko że jak system pobiera 40% zasobów to już moim zdaniem jakieś nieporozumienie...
Bez urazy ale wiele osób na słabszym sprzeci i takich problemów nie miało...coś kręcisz...co do Mercor jesli sobie kupuje sprzet od Apple jego sprawa zresztą wiele ludzi kupuje sprzet Apple o wiele wiecej niż użytkowników Linuxa wiec coś musi byś a sprzecie i systemi od Apple...
czytaj głąbie kapuściany ze zrozumieniem xD nie pisałem nic o apple tylko o inwestowaniu w szkło xDD dla ciebie to pewnie swobodne działanie gdy musisz czekać na pulpit 4 minuty (mi na viście conajmniej tyle się ładował) albo uruchamianie zwykłego odtwarzacza muzyki przez minutę xDD wiesz... przeciętny user windowsa nie wie co to wydajne środowisko.. może dlatego tak chrzanisz ;] mój kolega zarzekał się że xp mu szybko chodzi ;p jak mu pokazałem ubuntu 7.04 (wówczas miałem tą wersję) to kopara mu opadła i mówił "ale to linux więc wiesz...system dla programistów..." i zaczął gadać że to system dla zaawansowanych bla bla bla bla.. xD
spójrz na swój av... on wszystko wyjaśnia ^^ nie znasz trybu tekstowego windowsa... nie masz o nim zielonego pojęcia.. nie znasz systemów nix'owych a piepszysz... komputer kupiła ci mamusia i jesteś kozak xD zapracuj sobie sam ;] i zobaczysz jak to fajnie jest co chwile rozbudowywac kompa pod windows xD
co do radeona bo jego temat poruszyłeś... testowałeś tą kartę że piszesz głupoty? nie.. więc po cholere piszesz xDD piszesz by kogoś wkurzyć boś troll.. nie masz o czymś pojęcia ale zabierasz głos i krytykujesz bo nie jest pod ms... nie działa pod windą to gówno... z gorszym idiotą jeszcze nigdy w życiu nie miałem do czynienia...