Ale każda amiga ma przylepiony pasek to spodu .
A amiga nadaje sie na serwer ? Czy tak nie bardzo ? Chciałemkiedyś sie tym zainteresowac , ale amiga raczej martwa jest a szkoda .
Możesz przebudowac...ja po prostu zrobiłem sobie wygląd Windows/Mac OS + Aeroglass sec wrzuce screena
nawet docka możesz sobie dodac...
Martwa i tak i nie...Amiga nadal żyje Firma nadal istnieje ale jest tylko cieniem tym czym była nawet możesz kupic nową Amige + OS ale jest to wydatek podobny do kupna całego zestawu od Apple coś koło 2k-3k...na szczescie fanów jest dużo i nie są podzieleni jak ma to miejsce z dystrybucjami Linuxa...myślę że gdyby ktoś sprawdził liczbe użytkowników może nawet wyprzedziło by Linuxa gdyby policzyc instalacje na xbox,macach itd...praktycznie na wszystkim możesz zainstalowac...
Moja obecna Amisia na PC w 1680x1050 + inne duperele muzyka,filmy,internet działają tylko gry nie są na takim poziomie jak na PC
Wiesz amiga jest teraz bardziej jako ciekawostka ale i tak system operacyjny jest imponujący mimo tego że potrafi odpalic na archaicznym sprzecie to offeruje te same możliwosci oczywiscie problemem jest soft który głownie robiony jest przez fanów...