Sprawa wygląda tak, już mam nową płytę główną pod E5200 i wszystko fajnie bo obsługuje, karta graficzna chodzi itd. itp. Wszystko gładko ładnie podłączone jak należy (wcześniej nie mogliśmy się z kolegą uporać z wtyczkami do reset power itd. bo kiepsko wyjaśnione to było w instrukcji a płyta intuicyjna pod tym względem nie jest...) Ale. Niestety jak już nam się udało i komputer się uruchomił to przy starcie Windowsa (7) przy bootloaderze tym animowanym, ledwie się pojawi i restartuje się system.
Wrzuciłem dysk z zainstalowanym XPkiem zamiast tego więc i przy windowsowym znaczku przy ładowaniu systemu pojawia się na sekundę Blue Screen Of Death i restartuje się komputer. Czyli to samo co w wypadku 7.
Gdy jestem w trybie repair w Windows 7 lub w trybie ponownej instalacji systemu komputer nie wiesza się ani nie restartuje, działa gładko. Co zrobić żeby komputer się nie restartował? Mam jeszcze chwilę czasu i mogę zainstalować 7 ponownie ale będę musiał formatować dysk co mi się nie widzi... Bardzo bym nie chciał. Ktoś wie co mógłbym zrobić? Czy czeka mnie posłanie kompa do serwisu? :/