Co do tego buildu to jestem mile zaskoczony. System chodzi znacznie sprawniej i szybciej niż Vista, ponadto nie zauważyłem żadnych błędów (jedynie gubię się Media Playerze - trochę poprzestawiali). Jedyny problem mogą mieć osoby posiadające modemy Sagem Fast - żeby net w przeglądarce działał cza się nieźle nagimnastykować (niby wszystko OK. - IP oraz DNS-y przydzielone do połączenia, jednak przeglądarki twierdzą że nie mogą otworzyć strony a Centrum sieci wskazuje problem) :
Co ciekawe "Problem reports and solution" zalecił mi: "If you are currently unable to contact your Internet Service Provider and your universal serial bus (USB) ADSL modem supports an Ethernet connection you can try connecting the modem to your computer using an Ethernet cable." hehehe (w sagemie nie ma Ethernetu)
Jednak można to obejść.
Gry działają bardzo dobrze (nie robiłem co prawda testów typu 3DMark).
I prawdę mówiąc system ten nadaje się całkowicie do użytku.
Dodam że pasuje do tego systemu oryginalny klucz z Visty (aktywacja telefoniczna pozostaje)
Aha. I wbudowane stery do realtek HD Audio nie działają (problem rozwiązuje instalacja sterów od Visty - producenta)