TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z softem do HP Scanjet G3010

Problem z softem do HP Scanjet G3010
« dnia: 06 Marzec 2009, 23:42:23 »
Mam skaner HP Scanjet G3010 i nie mogę zainstalować sterownika ze strony http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=1849438&prodTypeId=15179&prodSeriesId=1849437&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=2093 (są to sterowniki dla Visty 32 bit). Chodzi mi o pełny soft HP Scanjet Full Feature Software and Driver z maja 2007. Po rozpakowaniu setup niby się uruchamia, ale nie rozpoznaje systemu (wmawia mi, że mam niekompatybilny system, podczas gdy wszystko, co pójdzie na Viście a nawet na XP powinno pójść na siódemce). Teraz używam tego skanera z sterownikami podstawowymi, które Windows 7 Build 7000 pobiera z netu i instaluje.

W związku z tym problemem mam pytanie, czy może zainstaluje się soft z innego skanera, najlepiej nowszy. Zresztą w sumie wychodzi na to, że HP spi jesli chodzi o soft do skanera (g3010 nie jest przecież antykiem).
Pozdrawiam
Paweł Nyczaj

ASUS K52JC
Windows 7 Home Premium PL 6.1 Build 7601 SP1

Offline michau

• 3974
Odp: Problem z softem do HP Scanjet G3010
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marzec 2009, 20:52:03 »
Pytanie takie jak Twoje niepierwszy raz pojawiło się na tym forum a odpowiedz na nie jest też niepierwszy raz udzielane. Jeżeli coś nie działa nawet podczas prób instalacji czy uruchamiania z kompatybilnością do wcześniejszych wersji systemu Windows to problem jest poważniejszy bo aplikacja nie jest kompatybilna. Powodów może być wiele, np. brak jakiś bibliotek czy zmiana ich nazw wielkości lub cokolwiek.

Musisz w takim przypadku czekać na aktualizację oprogramowania od producenta sprzętu.

Pozdrawiam