TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Słaba wydajnośc kompa.

Odp: Słaba wydajnośc kompa.
« Odpowiedź #90 dnia: 05 Marzec 2009, 14:29:07 »
Mi nie działa wolniej mi działa jak powinien  :) Crysis jest to bardzo wymagająco gra i nawet mój kolega ma na 8800 GTS 30 FPS, tylko co ja  :) Więc... ? Wcale nie działa wolniej, nie wiem jakim cudem tobie działa tak dobrze, moze że masz zaj.....scie podkręconą kartę i procek a to duzoooooo daje  ;)

A forum jest od tego żeby właśnie zadawać pytania  :) I jeszcze mieć odpowiedzi..

« Odpowiedź #91 dnia: 05 Marzec 2009, 14:51:09 »
Każda karta z serii 8 ma DX10 :)

« Odpowiedź #92 dnia: 08 Marzec 2009, 20:33:30 »
Witam ponownie,

jednak dowiedziałem się że to mój procesor jest uszkodzony, bardzo się grzeję, jest jakiś "walnięty" i do tej karty co mam  - 9600 GT jest za słaby.

Tak więc ... kupuje nowy  :) A będzie to AMD Athlon X2 6000+ 3,0 Ghz  :)

PS: Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat można zamykać.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #93 dnia: 08 Marzec 2009, 20:35:17 »
jednak dowiedziałem się że to mój procesor jest uszkodzony, bardzo się grzeję, jest jakiś "walnięty" i do tej karty co mam  - 9600 GT jest za słaby.

Czyli miałem rację że jest za słaby :)

Widzisz misiek a mówiłes że szybkosc działąnia jest ok ale spoko każdy noob jak ty może się mylic :) na drugi raz słuchaj się od razu :)

« Odpowiedź #94 dnia: 13 Marzec 2009, 11:26:01 »
Witam ponownie   :)

właśnie jestem po wymianie procka na AMD Athlon X2 6000+ 3,0Ghz. Powiem wprost że prędkość jego jest oszałamiająca  :o

A co do ilości FPS....

Gra Test Drive Unlimited.... Przed wymianą miałem ok 30 FPS po wymianie 80-90  :)

Gra Company Of Heroes.... Przed wymianą miałem 20 FPS, po wymianie 70  :)

Zaraz sprawdzę Crysisa

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #95 dnia: 13 Marzec 2009, 11:27:50 »
Widzisz mówiłem że procek za słaby :) mój dwu jajowiec z taktowaniem 3.0Ghz to już za mało karta może wiecej ale procek nie wyrabia...chyba trzeba kupic 4 jajowca... :(

« Odpowiedź #96 dnia: 13 Marzec 2009, 11:33:29 »
Widzisz mówiłem że procek za słaby :) mój dwu jajowiec z taktowaniem 3.0Ghz to już za mało karta może wiecej ale procek nie wyrabia...chyba trzeba kupic 4 jajowca... :(

Po co kupować 4 jajowego ? I jaka gra Ci to wykorzysta ? Jednym zdaniem... NIE WARTO   :)

I jak kupować 4 jajowego to tylko coś z 3 Ghz, a 3Ghz już trochę kosztuję... ponad 1000zł. Za 2 lata będzie się opłaciło ale nie teraz.

No ale każdy ma swoje zdanie  :)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #97 dnia: 13 Marzec 2009, 11:46:17 »
Po co kupować 4 jajowego ? I jaka gra Ci to wykorzysta ? Jednym zdaniem... NIE WARTO   :)

I jak kupować 4 jajowego to tylko coś z 3 Ghz, a 3Ghz już trochę kosztuję... ponad 1000zł. Za 2 lata będzie się opłaciło ale nie teraz.

Era 2 jaj się konczy poczekam jak jeszcze troche cena spadnie może z rok kupię podkręcę itd...swoją drogą ciekawe czy gry które wychodzą teraz albo za miesiąc zrobią użytek z 4 jaj...bo jak na razie masz racje wszystko oprócz paru programów jest pisane na 2 jaja...

« Odpowiedź #98 dnia: 13 Marzec 2009, 11:49:30 »

Era 2 jaj się konczy poczekam jak jeszcze troche cena spadnie może z rok kupię podkręcę itd...swoją drogą ciekawe czy gry które wychodzą teraz albo za miesiąc zrobią użytek z 4 jaj...bo jak na razie masz racje wszystko oprócz paru programów jest pisane na 2 jaja...

Zrobią użytek.. ale za 2 lata  :)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #99 dnia: 13 Marzec 2009, 11:54:03 »
Zrobią użytek.. ale za 2 lata  :)

Albo za 5 lat tak jak wszystko miało być 64bit z chwilą wydania XP x64 :) ehh to sobię poczekam 3Ghz na jajo wystarczy na razię...myślałem żeby kupic lepszy c2d i podkręcic do 4Ghz ale po co w najlepszym wypadku 33% fps wiecej skoro wszystko chodzi dobrze może przesadzam...

Dobra ja lece będę pózniej czekam na 7057 wersja 64bit... :)

« Odpowiedź #100 dnia: 13 Marzec 2009, 12:19:53 »
Słucham ? jak 3 Ghz na jedno jajo..... ??? tego się nie mnoz... nie dodaje... nic.

Jeśli masz procesor 2 jajowy to nie znaczy że 3Ghz razy 2... NIE ! 3 Ghz to te 2 jaja.

Np. Tak samo z 4 jajowymi, to nie znaczy że 3 razy 4... NIE ! To znaczy ze 3 Ghz jest podzielone na 4 jaja, a to zwiększa wydajność tylko  ;)

Radzę trochę poczytać w necie hehehe  :)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #101 dnia: 13 Marzec 2009, 12:50:43 »
Chodzi mi o to żę miałem Celerona na 2.5Ghz stary jedno jajowy wymieniłem na P4 3.4Ghz też jedno jajowy i róznicy w ogólę nie odczułem mimo że pentium miał wszystkie statystyki lepsze...dopiero jak przesiadłem się na 2 jaja mój obecny c2d 3Ghz chodzi wszystko o wiele lepiej i nie przycina...więc róznica by była duża jesli te 4 jaja były by używane...

Pewny nie jestem ale chyba każdę jajo jednak jest oddzielną jednostką co do archiektury to się tym nie zajmuję ale z podkręcania wiem że wiecej Ghz wycisniesz z jednojajowca niż 2 jajowca dlaczego? bo jest wieksze prawdopodobienstwo że druga jednosta np da radę tylko do 2,5Ghz podczas gdy pierwsza spokojnie ponad 3Ghz...w 4 jajowcach ten problem jest wiekszy bo dochądzą kolejne 2 jaja...

Nie wiem czytac mi się niechcę ale wydaję mi się że każde jajo to oddzielna jednosta z własnym zegaręm skoro uważasz inaczej to może się mylę wszystkiego nie wiem...

« Odpowiedź #102 dnia: 13 Marzec 2009, 14:40:17 »
Nie, nie... Nie żadna oddzielna jednostka  :) No tak pisze na necie.

« Odpowiedź #103 dnia: 13 Marzec 2009, 15:18:47 »
Nie, nie... Nie żadna oddzielna jednostka  :) No tak pisze na necie.

Jest oddzielny ;p Windows widzi to jako 2 procesory po pare ghz , notabene można nawet jedno jądro zwolnić ,lub przydzielić - system na prawe , muzyka na lewe ;p

« Odpowiedź #104 dnia: 13 Marzec 2009, 15:34:12 »
To ja już nie wiem, inni mówią tak, drudzy inaczej hehe  :)

PS: Miałem podać ilość klatek w Crysisie... tak więc na Very High przy rozdziałce 1280x1024 wynosi 50 FPS