Witam wszystkich fanow i antyfanow win7, jako ze to moj pierwszy post
wlasnie sciagnalem 7048, ale jeszcze nie mialem czasu sprawdzic jak dziala w praktyce
ogolnie mam 2 sprawy:
1. aktualnie uzywam 7022 na laptopie i 7000 na desktopie, i wszystko ladnie fajnie, ale laptop ma od czasu do czasu problemy ze sleepem. Ma ktos jeszcze takie problemy? podejrzewam jeszcze jedna sprawe - wylaczylem page file'a, jako ze uzywam ssd, ocz core 2, ktory ma problemy z randomowymi zapisami, i rzadko, bo rzadko, ale czasami pojawia sie wiadomosc o malej ilosci ramu, wiec nie wiem, czy problemy ze sleepem, a raczej z crashem przy budzeniu zrzucic na to, czy tez na samego windowsa? wydaje mi sie, ze przy buildzie 7000, ktorego wczesniej uzywalem na tym samym laptopie przez jakis czas ten problem nie wystepowal, wiec jesli ktos ma takie problemy, niech sie pochwali
2. druga sprawa to szybkosc tego builda, trafilem na krotki review z benchmarkami na xtreview z ktorego wynikalo, ze build 7048 dziala nieco, a miejscami nawet znaczaco wolniej niz 7022, wydaje sie to szczegolnie widoczne przy operacjach zwiazanych z dyskiem, ale rowniez przy testach cpu. Jak to wyglada w praktyce? z tego co widzialem czesc osob stwierdzila, ze dziala lepiej, ale pierwsze opinie nowego builda zawsze takie sa... ktos robil jakies konkretne benchmarki tego buildu i starszych pod wzgledem dysku, pamieci i cpu? 3dmarki itd raczej nie sa najlepszym wyznacznikiem tutaj...