od visty i 7 nie należy czyścić rejestru , windows ma prebudowaną strukture zarządzania kluczmi i teraz vista/7 sam sie czyści a ccleaner może bardziej namieszać niż mógł w xp - więc pamiętajcie o backupach rejestru .
Co do defragmentatora to tak nie od konca - windowsowy jest dobry ale nie poradzi sobie jak sie ma 60% fragmentacji , co do o&o to jestem bardzo zadowolony , szybko i sprawnie , co najwazniejsze co oo ma a disckeeper( tak ms ma udzieływ tym programie i zubozona wersja jest w windowsie jako systemowy defragm. ) nie radzi sobie z przerzucaniem na początek dysku danych czy drefragmentacji sektora MFT ( zreszta dla bezpieczenstwa najlepiej go na początku tak rozszezyć , by nie było potrzeby jego dzielenia przez system ) , to przydaje sie jak chce sie podzielić istniejąca partycje na mniejsze . Miałem jeden fragment/plik na środku partycji i defragmentator z windowsa nie chciał go przenieść więc on ograniczał miejsce jakie mogłem pociąć , natomiast oo fajnie przeniósł go do kupki innych plików na początku , dlaej oo sortuje pliki względem częstotliwości urzywania - jest to długi proces ale ustawia "pod reką" a raczej pod głowicą często użwane pliki co zmniejsza czas dostępu do nich
Polecam oo , jeden minus to w niektórych operacjach długotrwałość ( ale skuteczność ) i cena .