Kościół katolicki popełnia błędy i dzis i to na pęczki ;p Ja jestem ateistą z zapędami nihiliztycznymi i satanistycznymi . Dlaczego mówię kościół katolicki ? Bo uważam ze należy rozgraniczyć - wiara w boga i wiara w kościół . Kto wierzy w jakiegoś boga - jego sprawa ma do tego prawo jakies zapatrywania i to rozumiem , ale nie rozumiem dlaczego niektórzy ludzie pozwalają się sterować kościołowi ;p Dlaczego tak mysle ? A no bo się cholernie zraziłem do kleru , dodatkowo denerwuje mnie to ze kościół się zabardzo zmienia i nie chodzi mi o kosmetyki czy rozwój ale zmieniaja założenia ;p A co najbardziej mnie wpienia - to ze kosciół ma przedewszystkim służyć ludzkości , dbać o człowieka , bo w człowieku jest bóg i dzięki człowiekowi bóg istnieje a oni ładuja miliony złotych w dziwne rzeczy stylu kościoły , obrazy , dekoracje etc. etc. , żal mi dupe ściskał jak byłem w Licheniu - moim zdaniem pomnik kpiny w pierwotną wiare chrześcijańską . Kiedyś walne nawet o tym coś dłuższego , bo mam szerokie przemyslenia których nawet tutaj nie zacząłem . Tak czy siak nawet jak bóg istnieje to nie ma pojęcia że my żyjemy , nie jest osobowy i wątpie czy w ogóle ma świadomość ze sam istnieje , moim zdaniem on jest tak niewyobrażalny ze w ogólnie nie można o nim mówić "on" moim zdaniem jest poprostu wektorową siłą która w któryms momencie zostala przyłożona i podziełała na Struny powodując ich fazy i tak powstałem ja i wy ;p
To że my mówimy o bogu jak tak absurdalne jak to ze pingwiny debatują o fizyce kwantowej - nie jestesmy wstanie tego pojac przez nasze środowisko , jako człowiek musi być pyszny mysląc że bóg jest podobny do nas - chociaz fakt-jest to mozliwe ,jednak dopuki nie dostane dowodu najmniejszego na szanse istnienia boga - nie uwierzę .
A swoją drogą jak pięknie wyglądał by świat bez religi , lub z jedną ... ech ...
Żeby nie było - nie chciałem nikogo obrazić , do czegoś przekonac czy wyperswadować .