TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem ze sciąganiem [bitspirit]?

Problem ze sciąganiem [bitspirit]?
« dnia: 09 Marzec 2009, 14:11:08 »
witam!

mam następujący problem i nie wiem o co w tym chodzi. więc gdy włączam sobie program do sciągania "bitspirit" po czym odchodze od komputera i wracam po 30 minutach komputer nie jest połączony z siecią a gdy próboje wyświetlić informacje o połączeniu ( klikam na te dwa komputerki w rogu ekranu) nic nie wyskakuje... po tym wszystkim próboje ponownie włączyć komputer i okazuje sie że musze go zresetowac..... gdy pracuje przy komputerze wszystko dziala ok windows też sie wyłącza normalnie. wszystko psuje sie po włączeniu programu i sciąganiu przez około 15- 30 minut :-\

proszę o pomoc i z góry dziękuję
« Ostatnia zmiana: 09 Marzec 2009, 17:46:18 wysłana przez Mirahz »

Odp: problem ze sciąganiem??
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Marzec 2009, 16:24:36 »
Problem nie tyle leży w Windowsie ale w Twoim programie/providerze.

Możesz spróbować ograniczyć liczbę połączeń w ustawieniach programu albo zainstalować bardziej ludzki klient: utorrent. Jeśli to nie pomoże, to przez Google znajdziesz masę rozwiązań na ten problem.

Odp: Problem ze sciąganiem [bitspirit]?
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Marzec 2009, 08:37:55 »
próbowałem ściągnąłem utorrent zmniejszyłem liczbe połączeń w ten sposób:

global max connect.... : 30
max number of connected peers per torrent : 3
members of upload : 1

nic nie pomaga :/