TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Zmiana "Library" na "My computer" na pasku (Taskbar)

Offline umcs

• 229
Zmiana "Library" na "My computer" na pasku (Taskbar)
« dnia: 17 Marzec 2009, 00:50:15 »
Takie głupie pytanie... co zrobić, żeby otwierał mi się "My computer" a nie "Library" po przyczepieniu ikonki explorera do paska? Trochę mnie to denerwuje...

Nie wiem czy dobrze nazwałem temat (?)
« Ostatnia zmiana: 17 Marzec 2009, 09:10:36 wysłana przez michau »
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

Offline michau

• 3974
Odp: Zmiana "Library" na "My computer" na pasku (Taskbar)
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marzec 2009, 09:13:57 »
Zmieniłem temat chyba będzie czytelniejszy i bardziej zrozumiały dla wszystkich.

Przyłączam się do pytania bo i mi się "Library" nie podoba.

« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marzec 2009, 09:20:43 »
Wejść do my computer/windows, zrobić skrót do Explorer.exe na pulpicie. Prawy przycisk myszy na skrót, proporcje i zmienić ścieżkę na %SystemRoot%\explorer.exe /root,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
Następnie przeciągnąć skrót na taskbar.
Poza tym można włączyć linki i będziemy mieli skróty do wszystkich folderów które chcemy mieć
« Ostatnia zmiana: 17 Marzec 2009, 09:28:13 wysłana przez hpx4000 »
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół"

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marzec 2009, 15:50:21 »
Oooo... jak fajnie. Dzięki.

Jednak nie aż tak fajnie jak miało być. Niby działa ale nie tak jak chciałem. Po otwarciu tym sposobem "My Computer" i otwarciu np. jakiejś partycji, otwiera się ona w innym oknie. Da się tak, żeby otwierała się w tym samym?
« Ostatnia zmiana: 17 Marzec 2009, 23:56:17 wysłana przez umcs »
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

« Odpowiedź #4 dnia: 18 Marzec 2009, 09:34:38 »
A co zrobić żeby nie otwierało mi każdego folderu w osobnym oknie??  ;)

HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół"

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Marzec 2009, 11:49:45 »
A co zrobić żeby nie otwierało mi każdego folderu w osobnym oknie??  ;)

Tools > Option Folder > Zakładka "General" > zaznacz "Open each folder in the same windows"

« Odpowiedź #7 dnia: 18 Marzec 2009, 12:00:27 »
Ale do wyżej opisanej metody (trzeci post) i pojawiającego się problemu (czwarty post) tego opisy nie da się zastosować
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT

« Odpowiedź #8 dnia: 18 Marzec 2009, 13:24:02 »
No właśnie, kiedy "normalnie" otworzę komputer to"normalnie" mi się okna otwierają, a kiedy przez ten skrót to każde w osobnym oknie.