TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacja Windows 7

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
Odp: Problem z instalacja Windows 7
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marzec 2009, 23:02:13 »
A moze to byc wina napedu ze źle odczytuje dane znajdujace sie na nosnikach w tym przypadku DVD i np gdy laser probuje złapac to nie wszystkie dane sa wysylane do folderow tymczasowych(pliki win7) i przy instalacji czegos mu brakuje i oto jest blue screen??

Nowy czy stary DVD po jakis 4-5 latach możliwe że nawala ale wczesniej raczej nie...

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marzec 2009, 23:02:21 »
Sprawdź, może masz włączone AHCI i w7, np. nie posiada prawidłowych sterów do twojej płyty głównej? :)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marzec 2009, 23:05:54 »
Cóż to AHCI??BO nie czaje powiedz bez skrotowo ;D

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marzec 2009, 23:09:42 »
Powiem tak z tego co wyczytalem wynika iz niemoglbym wgracz uprzednio instalowanego systemu Windows XP ktory tez przy opcji AHCI by nie dzialal prawidlowo a on dziala prawidlowo zero bledow ;)TO jets pierwszy BSOD przy instalacji sevena;)

ziebal

« Odpowiedź #20 dnia: 17 Marzec 2009, 23:58:15 »
Miałem coś takiego, gdy instalowałem Windows Server 2008 na pamięciach 2x4gb OCZ... Problemem było za niskie napięcie na kościach i wywalało taki błąd... Na szczescie płyta główna (jakiś serwerowy intel) pozwalała zwiększyć napięcie.

Czy masz możliwość spróbowania instalacji na innych pamięciach?
Czy próbowałeś instalować Vistę na tym komputerze?

« Odpowiedź #21 dnia: 18 Marzec 2009, 00:00:38 »
Mam obecnie jeszcze jedne pamieci Kingston DDR2 2GB 667
Nie instalowalem na moim sprzecie visty bo to nie byl system godny instalacji :D

ziebal

« Odpowiedź #22 dnia: 18 Marzec 2009, 00:13:04 »
To nie jest wątek na temat Visty, a na temat problemu z Sevenem - to do tych co potrafią zasyfić każdy temat...

A mógłbyś zobaczyć czy instalator Visty się uruchomi?
Możesz spróbować zainstalować z jakąś inną kością RAM?
« Ostatnia zmiana: 18 Marzec 2009, 00:31:50 wysłana przez ziebal »

« Odpowiedź #23 dnia: 18 Marzec 2009, 00:14:57 »
Obecnie posiadam dwie kosci wiec moglbym sprobowac uruchomic tylko tamte sa wolniejsze hmm a co do instalatora visty ,obecnie nie posiadam ale bym musial zalatwic sobie;)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Marzec 2009, 00:16:17 »
Ziebal już cię nie kocham wiesz dlaczego bo ci powiem znowu zjadasz posty  :D ;D

@Doniu991 może kupiłes za szybkie i twoja płyta nie obsługuję bo raczej mało prawdopodobne żeby były wadliwę więc stawiam na głupote usera.. :)

ziebal

« Odpowiedź #25 dnia: 18 Marzec 2009, 00:19:53 »
@Doniu991 może kupiłes za szybkie i twoja płyta nie obsługuję bo raczej mało prawdopodobne żeby były wadliwę więc stawiam na głupote usera.. :)

Nie muszą być wadliwe, moje OCZy nie były wadliwe, a ani Vista, ani 2008 sie nie instalowały...
Kwestia napięć na plycie jak dla mnie...

To może spróbuj na wolniejszych kościach? Jak nie zadziała to będziemy szukać dalej :)

Ps. Gregory, tak, zjadam posty, ale jak nie masz co wnieść to tematu to siedź cicho...

« Odpowiedź #26 dnia: 18 Marzec 2009, 00:21:34 »
Ok sprobuje dzieki za pomoc (chociaz jeden pomogł;/)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Marzec 2009, 00:25:11 »
To może spróbuj na wolniejszych kościach? Jak nie zadziała to będziemy szukać dalej :)

Ps. Gregory, tak, zjadam posty, ale jak nie masz co wnieść to tematu to siedź cicho...

A co mu napisałem że prawdopodobnie pamięci są ok alę są za szybkie...też bystry jestes...napięcię raczej na każdej pamięci masz takie samo więc mnie nie rozsmieszaj drobne wachania nic do rzeczy nie mają...

ziebal

« Odpowiedź #28 dnia: 18 Marzec 2009, 00:27:42 »

A co mu napisałem że prawdopodobnie pamięci są ok alę są za szybkie...też bystry jestes...napięcię raczej na każdej pamięci masz takie samo więc mnie nie rozsmieszaj drobne wachania nic do rzeczy nie mają...

Nie? W stabilności OCZ zadecydowało 0,05 volta...
Pamięci za szybkie? O czymś takich jak ich automatyczne spowolnienie zapewne też nie slyszaleś...
« Ostatnia zmiana: 18 Marzec 2009, 00:37:08 wysłana przez ziebal »

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Marzec 2009, 00:38:25 »
Nie? W stabilności OCZ zadecydowało pół volta...
Pamięci za szybkie? O czymś takich jak ich automatyczne spowolnienie zapewne też nie slyszaleś...

Bios od razu się zresetuję jeśli coś jest nie tak więc OC nie ma tu nic do rzeczy...

Automatyczne spowolnienie sorki ale pierwszy raz możę cofnąc się do ustawien fabrycznych ale na pewno nie zwolnią poniżej tego co producent dał czyba że user sam namiesza...
« Ostatnia zmiana: 18 Marzec 2009, 00:43:31 wysłana przez gregor_y »