TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

problem przy instalacji kazdego builda ...

Pepsko

problem przy instalacji kazdego builda ...
« dnia: 18 Marzec 2009, 23:25:14 »
instalowalem u kumpla w7, tzn probowalem instalowac.
przy probie instalacji obojetnie jakiego builda wystepuje problem tego typu iż , instalator laduje jakies tam pliki i pokazuje sie tylko i wyłacznie pulpit z rybką :) i nic wiecej , zupelnie nic sie nie dzieje . Nie rzeźbi z dysku i z czytnika dvd :(

czy ktos spotkal sie z podobnym problemem ?

problem wystepowal przy buildzie 7000,7048,7057 i 7057 64bitowym ...

Odp: problem przy instalacji kazdego builda ...
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Marzec 2009, 23:31:38 »
Miałem podobny problem. Próbowałem instalacji kilkrakrotnie i pobrałem dwa obrazy płyt. Wszystko na nic. Udało mi się dopiero po podkręceniu procka (w biosie zwiększyłem taktowanie szyny) z 2.55GHz (C2D E 7200) na 3,2 GHz. Po udanej instalacji i paru dniach bezproblemowej pracy systemu Przywróciłem domyślne ustawienia biosu. I tu znowu pojawił się problem z zawieszaniem  i brakiem stabilności win7. Aktualnie procesor mam podkręcony do 2,85GHz i wszystko śmiga bezproblemowo.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Marzec 2009, 23:33:57 »
Miałem podobny problem. Próbowałem instalacji kilkrakrotnie i pobrałem dwa obrazy płyt. Wszystko na nic. Udało mi się dopiero po podkręceniu procka (w biosie zwiększyłem taktowanie szyny) z 2.55GHz (C2D E 7200) na 3,2 GHz. Po udanej instalacji i paru dniach bezproblemowej pracy systemu Przywróciłem domyślne ustawienia biosu. I tu znowu pojawił się problem z zawieszaniem  i brakiem stabilności win7. Aktualnie procesor mam podkręcony do 2,85GHz i wszystko śmiga bezproblemowo.

Dziwne...

« Odpowiedź #3 dnia: 19 Marzec 2009, 00:21:25 »
Faktycznie mnie też to zaskoczyło, gdyż procesor spełnia wymagania systemu. Czytałem jednak o takim rozwiązaniu podczas zawieszania się instalacji  Visty i okazało się , że metoda podziałała również u mnie na "7". Nie mniej jednak nie jest to odosobniony przypadek...

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Marzec 2009, 00:29:17 »
Szczerze nie mam pojecia o co chodzi ale na pewno nie o to że procek jest za słaby wiele osób instalowała W7 na takich zabytkach że szok...

Pepsko

« Odpowiedź #5 dnia: 19 Marzec 2009, 00:29:21 »
procek x2 5600+ ....

u mnie na klocku z syga polecialo bez zająknięcia

« Odpowiedź #6 dnia: 07 Kwiecień 2009, 19:35:28 »
Witam mam wielki problem z zainstalowaniem Win 7, używałem już chyba 8 różnych instalek, i zawsze to samo, pod koniec instalacji pokazuje mi sie czarny ekran tylko w prawym dolnym rogu pisze wersja windy, numer build, i takie tam, no i wisi, czekałem nawet raz ok 20 godz. zostawiłem tak kompa i nic, resetowałem biosa, odłączałem kabel z neta, dalej to samo....może ktoś pomóc ??? z góry dzięki, Dan jak coś to moje gg 1843881,

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Kwiecień 2009, 10:13:04 »
Witam, problem rozwiązany :) polegało to na tym, że przy instalacji miałem podłączone 2 monitory(TV LCD + monitor) win 7 widział TV jako główny monitor, pomimo tego że nawet nie był załączony, nawet nie widziałem że instalacja się ukończyła, także przy instalacji proponuje odłączyć 2 monitor jeśli macie, na 100% powinien iść,:)) a tam na marginesie "Siódemka" śmiga aż miło. tylko czekać na wersje finalną, pozdrawiam. DAN

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Kwiecień 2009, 10:17:49 »
Gratuluję rozwiązania samemu problemu

Zamykam