TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 PL ??- kilka pytań

Windows 7 PL ??- kilka pytań
« dnia: 19 Marzec 2009, 17:15:02 »
Witam.
Może mi ktoś podać link do strony skąd mogę pobrać Windowsa 7 32bit po PL.
Czy może podczas instalacji jest do wyboru język?
Jaka wersja jest najnowsza ?? 

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
Odp: Windows 7 PL ??- kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Marzec 2009, 17:17:21 »
Najnowsza jest 7057 a wersji polskiej nie będzie...może dopiero po premierze w 2010...

Linka google.com wklęp windows seven 7057 torrent

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Marzec 2009, 18:06:58 »
Build 7057 ma buga opisanego tutaj http://www.downloadsquad.com/2009/03/14/how-to-fix-the-windows-7-7057-desktop-ini-startup-bug/. Próbowaqłem to naprawić zgodnie z opisem na tej stronie, ale nie do końca sie udało. Ostatecznie wróciłem do 7048 i przy nim pozostanę do lepszego buildu (słyszałe, że jest już 7061, czekamy na wyciek).

Natomiast wielkim plusem buildu 7057 jest nowy ekran logowania. jednakże z uwagi na jego wyższą jasność w porównaniu z dotychczasowym ekranem słabiej widać nazwy kont i białe napisy "Welcome"i "Logout". To jest duży minus nowego ekranu logowania w buildzie 7057. Moim zdaniem powinien on mieć jednak ciemniejsze tło, aby białe napisy i nazwy kont były lepiej widoczne.

PS 1
Moim zdaniem nazwy kont w ogóle powinny być większe, niezależnie od rozdzielczości i wielkości czcionki ustawionej przez użytkownika.

PS 2
Język polski pewnie najpierw pojawi się jako paczka do bety w wersji Ultimate a potem będzie wersja PL. To byłoby rozsądne, bo mozna byłoby przetestowac polski interfejs przed premierą wersji finalnej.
« Ostatnia zmiana: 19 Marzec 2009, 18:11:35 wysłana przez nyczaj100 »
Pozdrawiam
Paweł Nyczaj

ASUS K52JC
Windows 7 Home Premium PL 6.1 Build 7601 SP1

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Marzec 2009, 18:25:44 »
PS 2
Język polski pewnie najpierw pojawi się jako paczka do bety w wersji Ultimate a potem będzie wersja PL. To byłoby rozsądne, bo mozna byłoby przetestowac polski interfejs przed premierą wersji finalnej.

Hehe może jeśli polacy zaczną kupowac więcej legalnych kopi to na coś takiego bedzie szansa...

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Marzec 2009, 18:41:55 »
Ja usunąłem oba pliki desktop.ini i notatnik mi już nie wyskakuje.

PS. Tylko ja korzystam z tego komputera, mam ustawione auto logowanie i nawet nie widziałem jeszcze ekranu logowania, aż z ciekawości się wyloguję i obejrzę :)
Parówkowy skrytożerca ;)

« Odpowiedź #5 dnia: 19 Marzec 2009, 20:26:57 »
Dzięki za odp.
Ale pisałem do kumpla i on ma win 7 po PL .. :/ tylko nie wiem skad on to wzioł, jeszcze się go popytam i jak bd to to to udostępnie ..

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Marzec 2009, 20:36:15 »
Dzięki za odp.
Ale pisałem do kumpla i on ma win 7 po PL .. :/ tylko nie wiem skad on to wzioł, jeszcze się go popytam i jak bd to to to udostępnie ..

Pewnie kolega sam go sobie zrobił. Hahaha

Ja mam W8 po polsku ;)

« Odpowiedź #7 dnia: 19 Marzec 2009, 21:00:26 »
JA po polsku mam MP3, MP5, W80 oraz WD-40.

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Marzec 2009, 21:05:19 »
ja mam wuja w hameryce!
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

« Odpowiedź #9 dnia: 20 Marzec 2009, 22:44:51 »
Mam jeszcze pytanka
Mam 3 partycje
C:Vista
D:Pliki
E:Pliki i tu chce zainstalować  Windows se7en
Moje pytania:
1.Bez problemu zainstaluje na tej partycji ?
2.Vista będzie komplikować z se7en ?
3.Czy coś się zj**ie w viście ?
4.Czy jak mam wszystkie sterowniki zainstalowane na Viście bd musiał je jeszcze raz instalować na se7en ?

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Marzec 2009, 22:49:14 »
1. Tak, bez probolemu zainstalujesz.
2. Nie będzie żadnych komlikacji z Vistą, jeżeli zainstalujesz w7 na E:
3. Nic się ie stanie Viście
4. Wszystkie stery od nowa trzeba będzie instalować na w7.

I jeszcze ci powiem, że jak masz pliki na E: to je stracisz, bo przed instalacją trzeba będzie sformatować dysk. :)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

« Odpowiedź #11 dnia: 20 Marzec 2009, 23:08:44 »
Jeżeli to E: jest na partycji rozszerzonej to może się Windows pluć chyba.
Parówkowy skrytożerca ;)

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Marzec 2009, 23:12:42 »
Jeżeli E: to dysk logiczny to się może pluć, ale ja instalowałem w7 na logiczny i o dziwo wszystko ładnie poszło, tyle, że nie była widoczna partycja z Vistą, ale to najmniejszy problem, dzięki przystawce "zarządzanie dyskami". :)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

« Odpowiedź #13 dnia: 21 Marzec 2009, 09:09:31 »
No u mnie pisze ze ta partycja to jest partycja podstawowa .. Narazie sie wstrzymam z instalacją systemu bo nie dawno robiłem formata wszystkich partycji i zrobiłem na nowo Viste.
A ile ramu wam ciągnie Vista ??
A ile se7en?

« Odpowiedź #14 dnia: 21 Marzec 2009, 09:14:41 »
No u mnie pisze ze ta partycja to jest partycja podstawowa .. Narazie sie wstrzymam z instalacją systemu bo nie dawno robiłem formata wszystkich partycji i zrobiłem na nowo Viste.
A ile ramu wam ciągnie Vista ??
A ile se7en?

mi vista ciągła 1 giga ram
a win 7 ok 600-800 MB ram