TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Pulpit nie reaguje

Pulpit nie reaguje
« dnia: 14 Sierpień 2009, 11:00:16 »

Po instalacji Windows 7 build 7600 x64 mam taki problem. Chociaż myślę że to nie tylko tego build'a się tyczy gdyż w poprzednich miałem to samo. Problem tkwi w tym że czasami nie działa mi pulpit, tzn nie mogę kliknąć na nic nie mogę używać klawiatury. Jedynie pasek zadań działa. Dodatkowo jeżeli kliknę w dolnym prawym rogu "Show desktop" , wtedy wszystko się minimalizuje oczywiście ale obszar pulpitu zaczyna reagować na kliknięcia itp. Strasznie irytujące to się staje i nie można normalnie pracować.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Offline Tom

• 589
  • ;)
Odp: Pulpit nie reaguje
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpień 2009, 11:03:21 »
Problem masz na czystym systemie, bez żadnych programów/sterowników? Czy po ich instalacji? Być może któryś z nich powoduje jakiś konflikt.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpień 2009, 11:44:36 »
Szczerze mówiąc to teraz nie kojarzę bo od razu po instalacji systemu instaluje wszystkie sterowniki, programy które potrzebuje i nie zwróciłem uwagi czy to występowało na czystym systemie. Kompa mam w miarę nowego możliwe że sterowniki coś mieszają bo programy mam standardowe, tzn takie jak większość instaluje po instalacji systemu:
-gg,
-firefox,
-allplayer,
-sterowniki do grafiki (Nvidia) ze stronki i w dodatku dedykowane W7_x64.

Myślałem że to gg może powodować ale nigdzie nie znalazłem posta gdzie komuś ono by nawalało w "7".

Mam w miarę nowego kompa może to przez to? (Lenovo Y550 P7450 GPU GeForce GT130M).

Offline Tom

• 589
  • ;)
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Sierpień 2009, 11:47:06 »
Nie ma czegoś takiego jak zbyt nowy komputer.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

« Odpowiedź #4 dnia: 14 Sierpień 2009, 16:27:51 »

Po instalacji Windows 7 build 7600 x64 mam taki problem. Chociaż myślę że to nie tylko tego build'a się tyczy gdyż w poprzednich miałem to samo. Problem tkwi w tym że czasami nie działa mi pulpit, tzn nie mogę kliknąć na nic nie mogę używać klawiatury. Jedynie pasek zadań działa. Dodatkowo jeżeli kliknę w dolnym prawym rogu "Show desktop" , wtedy wszystko się minimalizuje oczywiście ale obszar pulpitu zaczyna reagować na kliknięcia itp. Strasznie irytujące to się staje i nie można normalnie pracować.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Witam ja również mam ten problem i niewiem jak go rozgryść też na Lenovo y 550

« Odpowiedź #5 dnia: 15 Sierpień 2009, 09:23:07 »
Więc jednak możliwe że jest coś z kompem nie tak.

Tom
Jeśli nie mówię że mam zbyt nowy komputer, chodzi o to że sterowniki mogą być jeszcze nie dopracowane i nie współgrać z podzespołami tak jak powinny. W tym wypadku stawiałbym na kartę grafiki, chociaż nie jestem do końca pewien. Chyba za szybko się ten problem nie rozwiąże skoro tylko ten model tak ma.

Jakby ktoś znalazł jakąś odpowiedź, dacie znać.