TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

odłożone wywołania procedur i procedury obsługi przerwań zamula procesor

Offline rynio

• 176
Witam, nie wiem o co tu chodzi, ale nagle "odłożone wywołania procedur i procedury obsługi przerwań" ten proces zaczął zamulać komputer i używać 60 %-80 % procesora, o co tu chodzi? Da się to jakoś wyłączyć, trwa to już od 30 minut, czy może jakaś usługa za to odpowiada????
« Ostatnia zmiana: 19 Grudzień 2009, 14:47:32 wysłana przez rynio »

Odp: odłożone wywołania procedur i procedury obsługi przerwań zamula procesor
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudzień 2009, 23:30:51 »
Ja u siebie takiego procesu nie mam wiec go zamknij i po krzyku  ;)

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Grudzień 2009, 23:46:34 »
no dziwne to było, on pojawił się tak nagle i zżerał 60 % CPU, nie dało się tego zamknąć tylko restart. Z tego co patrzyłem na internecie to prawdopodobnie było to spowodowane błędem sprzętu, a z tego co zauważyłem to sterownik do karty dźwiękowej w dzienniku zdarzeń był z nim jakiś problem bo volumepanel się wyłączał, a powód był jakiś plik w system32(od sterownika), przeinstalowałem sterowniki i narazie w porządku.

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Grudzień 2009, 03:12:48 »
Witam,

więc posiadam sobie Windows 7 Ultimate i mam problem iż gdy ruszę myszką zużycie procesora drastycznie skacze, co powoduje zacinanie się dźwięku nie mówiąc o grach.

screen :
[obrazek nie jest już dostępny]

Na początku nie miałem żadnych problemów, lecz przed chwilą włączyłem AEQUITAS, MIRC i VENTRILLO i do teraz mam ten problem. W razie czego myszka to Razer DeathAdder. Miał ktoś taki problem lub wie co z tym zrobić? Będę BARDZO wdzięczny.

[obrazek nie jest już dostępny]

Podczas ruchu myszy "Przetrwania systemowe" obciążają procesor, gdy mysz stoi bez ruchu jest cały czas 0, co zrobić aby się tego pozbyć?
« Ostatnia zmiana: 23 Marzec 2023, 14:57:54 wysłana przez Mirahz »