TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

windows sie zacina

windows sie zacina
« dnia: 05 Styczeń 2010, 01:35:46 »
witam mam problem bo Windows mi cie zacina, laguje czyli jak np. ruszam kursorem to zatrzymuje sie na 0.5 sekundy i tak w kółko jest to dość intensywne muzyki nie da się słuchać ogólnie nie  da się pracować  

Pentium d 820 2x2.8
gf 9600gt 1024ddr3
2 gb ram Geil dual
Windows 7 professional 32bit
oryginalny
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2010, 01:39:45 wysłana przez peres111 »

Offline Lalik

Odp: windows sie zacina
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Styczeń 2010, 14:21:40 »
Jesli win orginalny to napewno nie wina obrazu, zaczęłabym od sprawdzenie i uaktualnienia sterowników, jeśli to nic nie da szukałabym problemu z zainstalowanym softem, obciążenie procesora i ramu w momentach zacięć, u mnie podobny problem wywoływała któraś z werski everesta pro :))

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Styczeń 2010, 15:41:15 »
komputer jest 2 dni po formacie normalnie zużywa 700mb ramu

Offline Lalik

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Styczeń 2010, 15:44:07 »
a sterowniki ???? menager urządzen bez znaków zapytania ????

« Odpowiedź #4 dnia: 05 Styczeń 2010, 16:11:59 »
tam jest wszystko ok

Offline Lalik

« Odpowiedź #5 dnia: 05 Styczeń 2010, 16:47:58 »
odrazu po instalacji się tak zacina>???? czy może po instalacji jakiegoś programu ???

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Styczeń 2010, 16:53:15 »
sformatowałem kompa i zainstalowałem firefox i avasta

Offline Lalik

« Odpowiedź #7 dnia: 05 Styczeń 2010, 16:58:38 »
ale zanim zainstalowałeś avasta i firefoxa też sie zacinał ???? co do avasta nie wiem, wieki tego nie używałam ale z firefoxem (niektórymi wersjami chyba tymi nowymi) bywają podobne problemy, musiłabys poszukać na forum, z tego co tam wyczytałam lepiej zainstalować starszą wersję, jeśli oczywiście komputer zaczą. ci się zacinać po instalacji tego softu, zy w monencie takich zacieć obciążęnie ramu i procesora nie wzrasta ???? najlepiej odpalić Menagera zadań i poobserwować na karcie procesy co i jak pracuje. Albo odinstaluj najpierw jeden program , zobacz co się bedzie działo, później drugi jak sytuacja nie ulegnie poprawie. Moim zdaniem to propblem z oprogramowaniem jeśli sterowniki masz prawidłowo poinstalowane. Nie pisałeś również jakiego użyłeś obrazu windowsa, w sieci jest dużo kombinowanych jeśli to taki z sieci, być może tu tkwi problem, jesli orginalny problemem może być sprzęt badz soft, jeśli ze sprzetem jest ok stawiałabym na soft
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2010, 17:11:14 wysłana przez Lalik »

« Odpowiedź #8 dnia: 05 Styczeń 2010, 18:33:52 »
jestem studentem i na uczelni dostałem Windows 7 na 5 lat(okres uczenia) ale dali mi płytę przegrana da zwykło dvd

« Odpowiedź #9 dnia: 08 Styczeń 2010, 19:58:57 »
już wiem co powoduje te lagi gdy połączę się  z routerem przez wi fi

« Odpowiedź #10 dnia: 12 Styczeń 2010, 18:25:25 »
co muszę zrobić by tak nie było bo nie mam netu jak wyłączę wi fi