TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Wolne wczytywanie folderów z filmami

Wolne wczytywanie folderów z filmami
« dnia: 23 Luty 2010, 14:10:43 »
Mam dość pokaźny folder z filmami/teledyskami za każdym razem gdy do niego wchodzę pojawia się problem. Po kliknięciu na folder   przez jakiś czas folder wydaje się pusty a u góry w miejscu gdzie pisze gdzie aktualnie się znajduje pojawia się pasek postępu. Cała czynność trwa dość długo i pojawia się za każdym wejsciem do folderu lub tez w przypadku cofania. Ma ktoś pojęcie z czym to jest związane? Nie używam miniaturek tylko listy a mimo to efekt jest zawsze ten sam. Gdzie i co wyłączyć żeby wejście do tego typu folderów odbywało się bez "lagów"?

Odp: Wolne wczytywanie folderów z filmami
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Luty 2010, 11:31:23 »
Instalowałeś jakieś kodeki? Karta graficzna na aktualnych sterownikach?

« Odpowiedź #2 dnia: 01 Marzec 2010, 14:22:11 »
tzn, ostatnio w wakacje a co to ma do rzeczy przecierz ja tylko wchodze do folderu. Indexowanie mam wyłaczone. Jesli jest cos ala jakies miniaturki etc co moglbym wylaczyc to zrobie to pytanie tylko co i gdzie wylaczyc. W7 ma juz u mnie z 8 miechow czyzby juz do wymiany?

Offline em1L

« Odpowiedź #3 dnia: 01 Marzec 2010, 19:30:32 »
ja miałem podobny problem gdy folder z filmami zajmował grubo ponad 70 gb, gdy poprzenosiłem foldery wszystko wróciło do normy

« Odpowiedź #4 dnia: 02 Marzec 2010, 11:45:02 »
Przeczyść system tuneup'em 2010 i ccleaner'em może masz dużo śmieci na dysku i w rejestrze co się odbiło na wydajności systemu.

« Odpowiedź #5 dnia: 02 Marzec 2010, 12:55:17 »
albo wyłacz podgląd miniatur.