TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Jakie Programy I funkcje w win 7 starter muszą być ????????

Jakie Programy I funkcje w win 7 starter muszą być ????????
« dnia: 11 Styczeń 2011, 06:20:44 »
Witam, mam problem ponieważ mam win 7 starter i komp mi zamula i chciałbym pousuwać pewne programu ale się boje że usunę pod zespół windowsa dla jasności chodzi mi o te programy : start\panel sterowania\programy\programy i funkcje    prosze o odpowiedz>:))))))))

Gosc

Odp: Jakie Programy I funkcje w win 7 starter muszą być ????????
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Styczeń 2011, 08:12:10 »
Akurat tam masz wszystkie programy które masz w systemie. Zależy co instalowałeś i co zainstalował ci producent. Możesz skopiować nazwę programu i wkleić w google i zobaczyć co to za program.  ;D

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Styczeń 2011, 22:14:54 »
chodzi o to jaki masz komputer i jakie sterowniki - my nie jasnowidzący ludzie jestesmy kolego - sam wiesz co intalowałes - co ci nie potrzebne to wywalaj - zostaw sterowniki , aktualizacje itp.

Odp: problem z win 7 starter
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Styczeń 2011, 20:42:43 »
znaczy ja mam  netbooka acer aspire one z win 7 starter

« Odpowiedź #4 dnia: 15 Styczeń 2011, 21:30:02 »
Na początek zapoznaj się z tym http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,5014.0.html jeśli nadal będą problemy to daj znać ;)

Gosc

« Odpowiedź #5 dnia: 16 Styczeń 2011, 00:17:08 »
Na początek zapoznaj się z tym http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,5014.0.html jeśli nadal będą problemy to daj znać ;)

Tylko, że on nie chce zwiększyć wydajności tylko dowiedzieć się jakie ma programy zainstalowane przez producenta i do czego służą.

« Odpowiedź #6 dnia: 16 Styczeń 2011, 00:23:21 »
komp mi zamula czyli chce zwiększyć wydajność, i usunąć zbędne programy więc chyba wiem o co mu chodzi ::) A co do programów od producenta to najlepiej zainstalować system na czysto ściągnąć sterowniki ze strony producenta i nic poza tym bo reszta programów to syf po co komu antywirus na 30 dni równie dobrze może go wcale nie być nie mówiąc już o innych cudach ;)

Gosc

« Odpowiedź #7 dnia: 16 Styczeń 2011, 00:39:51 »
A może nie chce poprawiać wydajności tylko usunąć programy  :D

po co komu antywirus na 30 dni równie dobrze może go wcale nie być

Racja trochę pogięte to jest, powinno być przynajmniej na rok.  ;D

« Odpowiedź #8 dnia: 16 Styczeń 2011, 01:15:28 »
Dla nas to jest pogięte a dla firm to czysty biznes bo jak szaremu użytkownikowi wywali komunikat kup licencje na program av bo twój system jest zagrożony to idzie taki do sklepu i kupuje ;)

« Odpowiedź #9 dnia: 16 Styczeń 2011, 16:17:37 »
Ni ma to jak LINUX  :)
Antywirusa nie potrzebuje i mniej jest sterowników do instalowania przy stawianiu świeżego systemu  ;)

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Styczeń 2011, 18:01:09 »
znaczy wgl chciałbym przywrucić komputer do stanu w jakim go kupiłem ale żadne partycjie nie pomagają, i do tego jeszcze usuną mi się styl menu na win 98,poprosze żeby mi wytłumaczyć dosłownie krok po kroku jak przywrucić mój komp do stanu nowości

Gosc

« Odpowiedź #11 dnia: 16 Styczeń 2011, 18:10:55 »
A posiadasz partycje RECOVERY?

« Odpowiedź #12 dnia: 16 Styczeń 2011, 18:32:54 »
chyba tak

« Odpowiedź #13 dnia: 16 Styczeń 2011, 19:10:04 »
Prawy przycisk na Komputer wybierz Zarządzaj, po lewej wybierz Zarządzanie dyskami, sprawdź po prawej czy jest na liście partycja o nazwie RECOVERY jeśli tak kliknij na nią prawym przyciskiem myszki i wybierz Oznacz partycję jako aktywną i uruchom ponownie komputer powinien się uruchomić instalator taki jak przy pierwszym uruchomieniu sprzętu odebranego ze sklepu.

« Odpowiedź #14 dnia: 16 Styczeń 2011, 23:42:20 »
Dzięki , przereinstalowałem go i teraz jest spoko , nie zamula mam teraz wszystko :) Dzięki
w sumie to temat można zamknąć  :)