TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z internetem

Odp: Problem z internetem
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Maj 2009, 07:40:48 »
Witam.
Ja mam właśnie taki sam problem i nie mogę sobie poradzić. Req ty się z tym uporałeś więc proszę cię napisz krok po kroku jak to zrobiłeś.
Ja też "ustawiłem ręcznie co DHCP przypisywał mi dynamicznie" - a neta nie mam.

Offline req

« Odpowiedź #16 dnia: 11 Maj 2009, 13:43:03 »
Na XP zczytałem sobie co mi wysypuje połączenie sieciowe w szczegółach, chodzi o ip przypisywane przez router... 10.x.x.x
Wklepałem to sobie w ustawienia na 7, ustawiłem DNSy opendnsa, zresetowałem router i działał, ale net wtedy ogólnie i tak i tak chodził jak chciał.
Mój problem miał podłoże w upgradzie z Visty. Net działał jak np. odłączyłem jeden z dysków. Format pomógł mi zdecydowanie. Teraz działa bez ręcznej konfiguracji.

« Odpowiedź #17 dnia: 13 Maj 2009, 10:54:16 »
Ostatnio miałem identyczny problem, tyle że na Orange Freedom (modem ADSL). Komunikator działał, a przeglądarka nie.
Po kilkukrotnym przekładaniu kabla do innego gniazda USB problem ustąpił.
Ale po uruchomieniu aplikacji podemu na około 3 sekundy pojawia się "wykrzyknik" w trayu - że niby nie mam dostepu do Internetu.

« Odpowiedź #18 dnia: 15 Maj 2009, 08:27:37 »
U mnie problem rozwiązany :) W moim przypadku nie chodziło o ręczną czy automatyczną konfigurację połączenia z netem. Próbowałem tak jak req i bez skutku. Netu nie puszczała mi zapora firewalla G Daty pomimo, że w ustawieniach miała dopuszczać wszystkie połączenia. Po zmianie na KIS 2009 net śmiga aż miło.

« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sierpień 2009, 23:15:13 »
odświeżę temat...

Ja mam taki problem...
Win7 działał u mnie od kwietnia ślicznie, bez jakiś niespodzianek, sam wszystko znajdował ze sprzętu i instalował sobie. Internet dział ładnie zaraz po zainstalowaniu...
Teraz zapomniało mi się zapłacić za internet i mi odłączyli go na 2 dni (multimedia) Po ponownym podłączeniu Win7 już nie chce "gadać" z moim modemem motoroli i wywala takie cuda, które widać na zdjęciach. Próbowałem już chyba wszystkiego... czyli wpisywanie na sztywno wszystkiego do ipv4, zassałem najnowsze sterowniki do sieciówki... kombinacje w dodawaniem i usuwaniem sieciówki i całej sieci w windowsie też nic nie dało... nawet jak go przeinstalowałem to nadal na czystym systemie jest problem.

Multimedia twierdzi, że jest wszystko OK. I rzeczywiście jak podepnę się pod ten modem na kompie z WinXP lub VISTĄ to internet śmiga... mój kompa działa tylko jak podłączę go za pośrednictwem rutera... a wcześniej działał bez rutera...

Ręce opadają... ma ktoś jakieś pomysły? wygląda jakby w ogóle nie czytywał ustawień z modemu... a ręczne wklepanie tego do TCP/IP też nic nie daje...
http://img33.imageshack.us/my.php?image=95010585.jpg
http://img198.imageshack.us/my.php?image=72260065.jpg
http://img6.imageshack.us/my.php?image=51956654.jpg

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Sierpień 2009, 23:38:16 »
Probowales odlaczyc modem od kompa i ponownie go wpiac aby zobaczyl na nowo?
Resetowales modem? Tzn wyjmij zasilacz z gniazdka na min 10sek i wloz ponownie.

« Odpowiedź #21 dnia: 22 Sierpień 2009, 11:23:51 »
Probowales odlaczyc modem od kompa i ponownie go wpiac aby zobaczyl na nowo?
Resetowales modem? Tzn wyjmij zasilacz z gniazdka na min 10sek i wloz ponownie.

Oczywiście, że to robiłem. Robiłem także całkowity reset modemy przyciskiem z tyłu. Dzwoniłem także do multimedi, przyjechali, zwiększyli sygnał, resetowali zdalnie modem i wszystko niby jest OK na dwóch laptopach z XP i z VISTĄ... a na stacjonarnym lipa jak się  bezpośrednio podłączy go do modemu, czyli tak jak zawsze był podłączony i nie miał żadnych problemów. Usuwałem sieciówkę, dodawałem ją na nowo.... przerobiłem już wszystko co przyszło mi do głowy i NIC. W7 teraz nadal nie chce łączyć się z internekiem przy bezpośrednim podłączeniu do modemu.
Dzisiaj będę miał jeszcze laptopa z W7 to się podłącze i sprawdzę.... to dam znać co i jak.
Wczoraj jeszcze nawet sprawdzałem u mojej mamy kompa czy z nim wszystko OK bo też ma W7 i internet z multimedi.... i u niej śmiga... przyniosłem nawet jej modem do siebie i podłączyłem i mój W7 dalej się nie chciał łączyć tak samo jak na moim modemie.... teraz mam nadal podłączony sprzęt przez router... dzięki niemu na chwilę obecną mogę się łączyć z netem... a bez niego LIPA windows wywala, że SIEĆ JEST NIEZINDYFIKOWANA i ograniczona jest z nią łączność czytaj bez dostępu do internetu, i za cholerę nie można tego zmienić... a w pasku gdzie pokazuje łączność z siecią jest ten trójkącik z żółtym wykrzyknikiem.
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpień 2009, 11:27:45 wysłana przez KrisGW »