TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

katalog Reference Assemblies na pulpicie

katalog Reference Assemblies na pulpicie
« dnia: 21 Październik 2009, 10:16:18 »
Tak jak w temacie...

nie wiem z jakiego powodu i za bardzo kiedy to się stało. Pewnego dnia zauważyłem na pulpicie katalog "Reference Assemblies" a w nim podkatalog "Microsoft" -> framework -> i dalej podział na 3.0 i 3.5

nie mogę usunąć tego katalogu (brak uprawnień). I zastanawia mnie sam powód utworzenia katalogu z pliczkami framework na pulpicie.

Co można z tym zrobić? Jest jakiś powód na przeniesienie go w inne miejsce ?

Odp: katalog Reference Assemblies na pulpicie
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Październik 2009, 10:19:47 »
Katalog ten powinien znajdowac sie w Program Files a nie na pulpicie wiec sprawdz najpierw czy tam jest

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Październik 2009, 10:23:20 »
Tak, są również w Program Files. Co w takim razie zrobić z tym na pulpicie ?

« Odpowiedź #3 dnia: 21 Październik 2009, 10:29:35 »
Coz posprawdzaj kto jest wlascicielem poszczegolnych plikow w tym folderze musisz nadac sobie prawa dostepu i modyfikacji plikow i skorzystac najlepiej z opcji przejmij na wlasnosc.Jesli to nie poskutkuje to prawa dla kazdego pliku musisz ustawic recznie

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Październik 2009, 10:35:10 »
był bym wdzięczny jak by mi ktoś opisał krok po korku jak nadać te uprawnienia. PPM i uprawniania, próbując nadać "pełną kontrole" na admina, wyskakuję bład o braku dostępu do tych plików (katalogów).

no i pytanie, czy usuwając to, nic sie nie stanie

« Odpowiedź #5 dnia: 21 Październik 2009, 10:50:35 »
Najpierw przejmujesz plik na wlasnosc mozesz to zrobic dodajac zakladke przejmij na wlasnosc do menu kontekstowego korzystajac z programu sunrise seven.Wtedy po prawokliku bedziesz mial ta opcje nastepnie ja wybierasz.Potem ponownie na plik prawoklik wlasciwosci karta zabezpieczenia potem edytuj i zaptaszkuj wszystko przy administratorzy i uzytkownicy potem zastosuj i ok i jeszcze raz ok.Jesli masz dokladnie te same pliki i nieruszany folder w program files to nic sie nie stanie.Wtedy mozesz usunac plik-jesli nie jest w uzyciu oczywiscie

« Odpowiedź #6 dnia: 21 Październik 2009, 22:27:29 »
troche pozno ale w robocie bylem :D

niestety nic z tego.... zrobiłem krok po kroku jak pisałeś
efekt:

czekamy na kolejne propozycje.