TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z bootowaniem? Mrugający _

Offline Skubi

Problem z bootowaniem? Mrugający _
« dnia: 22 Grudzień 2009, 20:48:17 »
Od początku... Windows 7 Prof x86 MSDNAA

Leci winamp, laptop łapie freez'a po chwili znow leci piosenka i znów freez... więc wyłączam komputer przyciskiem power na laptopie, odpalam - jest okienko Asus bootowania i przeskakuje wyskakuje podkreślnik mrugający i po dłuższym czasie jakiś tam komunikat, że nie ma z czego wystartować. Sprobowałem uruchomić w trybie awaryjnym to wywalił BSoda, odpaliłem więc z płytki i dałem Napraw komputer, a on strasznie długo myślał , jakby się wieszał mimo, że dyskiem cały czas rzęził, ale nie dało się nic z robić...

Przełożyłem dysk do drugiego laptopa, przy uruchomieniu przeleciał CHKDSK, coś tam naprawił - ale wszystko sie uruchomiło, więc dla bezpieczeństwa przekopiowałem co było istotne z C na D tak zapobiegawczo, przełożyłem dysk po czym laptop odpalił normalnie wystartował... po uruchomieniu wyczyściłem Temp, przeleciałem CCleaner'em, przy nastepnym uruchomieniu na obu dyskach wymusiłem chkdsk, wszystko przeleciało , laptopa wyłączałem i włączałem kilku krotnie było ok... Poleżał dzień i dziś odpalam i znów jest podkreślnik :/

Ktoś ma pomysł co sie Q#$^ dzieje?
Format to już konieczność?
Czemu laptop nawet jak kliknę ESCAPE ( wybór bootowania przy starcie ) wyswietla mi na liscie tylko DVD, a nie ma tam dysku?

Jakieś rady? :/

Offline fazzi

• 180
  • W oczekiwaniu na Windows 8 ...
Odp: Problem z bootowaniem? Mrugający _
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Grudzień 2009, 10:47:40 »
Możliwe, że pada elektronika w HDD i czasem łapie on zwiechy - jeśli lapek jest na gwarancji to pchaj go na serwis. A jesli nie to niestety najprawdopodobniej czeka Cię zakup nowego dysku ...

Odp: Problem z bootowaniem? Mrugający _
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Grudzień 2009, 22:16:45 »
Jak masz pendrive etc podłączonego do komputera/laptopa to go odłącz przed włączeniem.