TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

przycinanie się systemu

przycinanie się systemu
« dnia: 16 Styczeń 2010, 01:00:04 »
co jakiś czas przycina mi się system na 2 sek, myszka staje, obraz i dźwięk również. Towarzyszy temu dziwne kliknięcie/stuknięcie w obudowie kompa. Wygląda to na dysk. Dodatkowo muszę dodać iż kupiłem nowy dysk i od tej pory się to dzieje. Wcześniej nie było takich problemów, ale pracowałem na becie win7 więc do końca nie wiem czy jest to wina systemu czy dysku.
poradźcie co zrobić... najbardziej obawiam się że może pewnego dnia dysk paść i będzie po danych

Offline kamiton

• 1287
Odp: przycinanie się systemu
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Styczeń 2010, 01:56:33 »
zdejmij obudowe , połoz dłon na dysku i nasłuchuj ten dzwiek ( oczywiscie jak zdejmiesz obudowe włącz koma) - jezeli to dysk powinienes poczuc to tez - reszte juz wiesz co robic

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Styczeń 2010, 02:22:57 »
cieżko to sprawdzić bo te przycinanie nie występuje w równych odstępach czasu, czy też przy wykonywaniu konkretnej czynności, napewno nie częściej niż 3-4 godz a czasem i rzadziej

« Odpowiedź #3 dnia: 16 Styczeń 2010, 10:06:17 »
Jeśli słyszysz stukanie i windows się zwiesza całkowicie to na pewno wina dysku sprawdź go jakiś programem czy nie ma uszkodzonych sektorów.

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Styczeń 2010, 02:48:52 »
polecacie jakiś konkretny program do spr bad sektorów czy dowolnie który