TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Uruchomienie Win7

Uruchomienie Win7
« dnia: 04 Kwiecień 2009, 19:10:52 »
A więc mam taki problem. Nie mogę uruchomić windowsa 7. Wyskakuje mi okienko z widows repair (czy coś takiego) a następnie, że nie znaleziono przyczyny błędu. Co mam zrobić?

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
Odp: Uruchomienie Win7
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwiecień 2009, 19:54:15 »
powiedz dokładnie o co chodzi...

kiedy ci to wyskakuje, co robiłeś itp

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Kwiecień 2009, 20:18:26 »
No wyskakuje podczas uruchamiania. Wyszukuję błędu, a jak skończy jedyną opcją jest reset i włączenie innego windowsa (Xp)

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Kwiecień 2009, 19:08:24 »
Wciskaj F8 przy uruchamianiu aż pojawi się możliwość wyboru sposobu uruchomienia Windowsa. Wybierz opcję: Ostatnia znana dobra konfiguracja może pomoże.

« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwiecień 2009, 13:08:42 »
Nie pomogło. Tu mam zdjęcia: ,
klikam na finish i komputer "gaśnie"

ziebal

« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwiecień 2009, 13:24:25 »
Wybierz View advanced options for system recovery, następnie Konsole odzyskiwania i wpisz:

bootrec /FixBoot

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwiecień 2009, 13:50:44 »
jeśli chodziło o tą opcję: View advanced options for system recovery and support to wyskakuje jedynie:

Gdzie jest konsola odzyskiwania? Jak ją wywołać?

« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwiecień 2009, 16:56:36 »
jeśli chodziło o tą opcję: View advanced options for system recovery and support to wyskakuje jedynie:

zdaje się że jak włożysz płytę to na drugim okienku w kolejności -w lewym dolnym rogu - jest "adv options" i tam będzie ta konsola

ziebal

« Odpowiedź #8 dnia: 11 Kwiecień 2009, 17:02:31 »

Powinna być w tym okienku właśnie, jak jej nie ma możesz użyć Shift + F10...

« Odpowiedź #9 dnia: 11 Kwiecień 2009, 17:21:21 »
Nic nie wyskoczyło ;( Nie macie innego sposobu? Mam płytkę z win7 b7068 ale nie mogę Go przez to zainstalować... A sformatować partycji też nie mogę bo mam tam wiele ważnych danych. A nie znacie sprawdzonego sposobu na wywalenie wina bez formatu?