TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Instalacja z wirtualnego wypalenia obrazu.

Instalacja z wirtualnego wypalenia obrazu.
« dnia: 10 Kwiecień 2009, 20:40:32 »
Witajcie ;)
Niestety moja DVD-RW została zniszczona podczas porządków świątecznych :(
Ściągnąłem obraz najnowszego Windowsa 7 i próbowałem wypalić Deamon Tool'sem. Sformatowałem partycję gdzie był stary Windows 7, uruchomiłem płytę przez emulację i zainstalowało się ładnie.
Jednak podczas restartu i gdy był wybór systemów były dwie dodatkowe opcje:
1. Windows Install
2. Windows 7
(lub coś w tym stylu + oczywiście opcja starszego systemu, tj. XP)
Gdy wybrało się Windows 7 pojawiał się komunikat, że nie ma urządzenia nośnikiem (no jasne - nie ma, bo widzi go system tylko pod XP).
A gdy wybrałem Windows Install to ponownie się instalował, potem były opcje:
1. Windows  [cośtam] - nie pamięm dokładnie co ;P
2. Windows 7
3. Windows 7
Po wybraniu jakiegokolwiek Windows 7 pojawiał się ten sam błąd z nośnikiem, a po wybraniu pierwszej opcji coś tam się robiło i znikał jeden z systemów "Windows 7" ale ten co został zwracał ten sam błąd..

Da się jakoś zainstalować Windows 7 emulując płytę na innym systemie?

Odp: Instalacja z wirtualnego wypalenia obrazu.
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwiecień 2009, 21:30:41 »
A miales Przed instalacja windows 7 , win XP?
Grozisz mi?!!!

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwiecień 2009, 21:44:50 »
Mam cały czas XP.
Miałem na innej partycji Win7, najstarszy build (7000).
Pod XP próbowałem dać "Upgrade" jednak nie wykrywał mi Win7 na innej partycji.
No to ją sformatowałem i dałem spod XP opcje Install. No i dalej opisałem wyżej..

« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwiecień 2009, 19:12:42 »
Chyba jednak trzeba obraz wypalać na płycie.. :/

« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwiecień 2009, 21:09:33 »
Upgrade da sie zrobic z wirtualnego dysku, no ale jezeli Ci nie wykrywa siodemki to wyglada na to, ze bedziesz musial wypalic na nosnik i przeprowadzic 'czysta' instalacje.

« Odpowiedź #5 dnia: 12 Kwiecień 2009, 11:06:04 »
OK, jednak dałem radę zainstalować przez XP.
Po prostu dałem czystą instalacje, ale potem jak miałem wybór systemów miałem do wyboru albo "Windows 7 install" albo "Windows 7". Po wybraniu "Windows 7" był komunikat, że nie ma odpowiedniego nośnika ("The boot selection failed because a requied device is inaccessible"). Ale po wybraniu instalacji, zainstalował się i mam teraz dwa systemy (to znaczy to tak widzi w MBR) ale tylko jeden działa.