Już w fazie beta nie są dodawane tak potężne rzeczy , które wpływają , na wygode i szybkość i przedewszystkim sposób używania . Czytając ten temat widze ze ludzie mylą ui z tematem . Owszem , nie ździwię sie , jak w W7 będzie jakiś nowy temat okienek , animacje etc. , natomiast nowe UI , nowy zreorganizowany interface nie - bez taskbara , paska na belki , startu etc.etc. Jesli ktoś nie wie o co chodzi to niech popatrzy na mac os x - na dole dock , a a górze pasek który sie zmienia w zależności od programu , ponadto popatrzcie na linuksowy fluxobox czy windowsowy odpowiednik bblean - mały takbar , lub jego brak i główne zarządzanie przez ppk menu , brak silnika ikon , linuksowy awesome -organizacja kafelkowa . W windowsie też jest wiele interfaców - "dosowy" -tekstowy , teraz PowerShell , Znany nam obecnie z 95-Visty , nowy lekko modyfikowany w W7 , no i sławetny archaiczny już progman.exe , kto ma Windowsa Xp Sp1 może go włączyć i potestować . Jednak czymś co można nazwać nowym UI jest taskmgr.exe któego równiez można włączyć w każdym windowsie nawet w 7 , można nawet ustawić , żeby był domyslnie uruchamiany a nie exploler . Okienka w którym są opcje uruchamiania i zamykania aplikacji , widze to jest włączone, mam tabelke aktywnych okien wiem co jest na pulpicie , widze procesy w tle i który wisi , dużo informacji , jprzy zminimalizowaniu okno staje sie małym paseczkiem z krzyżykiem , Czy ktoś sobie wyobraża taką prace ? No ja po części , a znam osoby co używają tego do dzis , ponieważ im wygodniej i to jest odmienne inne UI - i niech ktoś teraz włączy sobie taskmgr i wyłączy explolera i powie czy MS może w ciage miesiąca dwu stworzyć coś takiego dla produktywnego srodowiska , przetesować etc. ? Teraz wszystko jest modularne , i wszystko będzie opierać się na wstęgach co MS zapowiedział już wcześniej - właśnie to co widzimy w wordpadzie czy paincie , jest to samo w officie 2007 i będzie wszędzie . mała rewolucja ale zawsze , małymi krokami zwiększajmy komfort a nie głupimi wielkimi boooomami .