TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

[7077] Zminimalizowany UAC?

[7077] Zminimalizowany UAC?
« dnia: 16 Kwiecień 2009, 16:37:55 »
Witam,

czy wy też tak macie (posiadacze Sevena 7077 :)), że gdy uruchamiacie dowolny program wymagający uprawnień admina, to nie pokazuje się ekran UAC, tylko uruchamia się zminimalizowany? Jak przestawię UAC na tryb mniej bezpieczny, bez tego czarnego tła, wtedy okienko wyskakuje normalnie.

Pozdro.

Odp: [7077] Zminimalizowany UAC?
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwiecień 2009, 16:42:11 »
Owszem na wczesniejszych buildach też tak jest, ale nie zawsze jest zminimalizowane i nie wiem dokładnie kiedy wyskakuje zminimalizowane, a kiedy nie.

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwiecień 2009, 17:32:20 »
Właśnie na buildzie 7000 nie było takich problemów. Zawsze pokazywało normalnie :) Kto wie, może to wina upgrade'u :D

Offline pionner

• 662
  • piąty pancerny ;)
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwiecień 2009, 21:19:02 »
dodam że w mojej Viście Home Premium (oryginalna ze sklepu, więc nikt przy niej na pewno nie grzebał) deż uruchamia się zminimalizowane. Ustawienia UAC mam domyślne.

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Kwiecień 2009, 21:58:20 »
UAC to jeden wielki shit ja go nie urzywam bo procz 3 razy wiekszej ilosci klikniec niz zwykle nic on nie daje :D

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwiecień 2009, 06:21:43 »
UAC to jeden wielki shit ja go nie urzywam bo procz 3 razy wiekszej ilosci klikniec niz zwykle nic on nie daje :D

Nic nie daje, oprócz tego, że musisz na każdą akcje dać zezwolenie... Czyli, masz kontrolę co się dzieje w OSie i możesz być spokojniejszy, czy ci się, np. jkaś instlacja w tle bez twojej zgody włączyła.
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwiecień 2009, 12:01:33 »
Ja na Viście pracowałem rok (troche ponad), zawsze miałem wyłączony UAC i żadnego dodatkowego antivira poza Windowsowymi zabezpieczeniami... i co? Nic, żadnych problemów z wirusami, niestabilnością, czy instalkami w tle, a Vista opuściła mnie tylko ze względu na Win 7 :P

Offline pionner

• 662
  • piąty pancerny ;)
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Kwiecień 2009, 12:10:12 »
Ja na Viście pracowałem rok (troche ponad), zawsze miałem wyłączony UAC i żadnego dodatkowego antivira poza Windowsowymi zabezpieczeniami... i co? Nic, żadnych problemów z wirusami, niestabilnością, czy instalkami w tle, a Vista opuściła mnie tylko ze względu na Win 7 :P
mówisz że wirusów nie miałeś... a jednak nie miałeś antyvira, zdziwiłbyś się po pierwszym skanowaniu ;)

Offline tbgkol

• 2132
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Kwiecień 2009, 12:24:24 »
Lol, nie mial antyvira, to mógł skanować, skanerami z internetu...

« Odpowiedź #9 dnia: 18 Kwiecień 2009, 15:13:04 »
MKS Online po pół roku użytkowania nie wykazał nic, tak samo Windows Defender...

« Odpowiedź #10 dnia: 18 Kwiecień 2009, 16:09:26 »
Ja od lat nie używam antywirusa (za to dobry firewall obowiązkowo musi być) i nic nie złapałem. Trzeba tylko korzystać z komputera z głową i nie klikać wszystkiego co popadnie. Ściągać oprogramowanie ze źródeł godnych zaufania, a jak już mamy coś z niepewnego miejsca to przed uruchomieniem przeciągnąć jakimś skanerem (m.in. polecam dr.web cureit). No i oczywiście okresowo też zapuścić jakiś skaner, żeby sprawdzić jak nam idzie ;)

PS. Jednak "świerzakom" i mniej zaawansowanym użytkownikom jak najbardziej polecam korzystanie z antywirusa.
« Ostatnia zmiana: 18 Kwiecień 2009, 16:12:29 wysłana przez butters »
Parówkowy skrytożerca ;)

Offline pionner

• 662
  • piąty pancerny ;)
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Kwiecień 2009, 17:45:53 »
i po co ta ostrożność, jak można tylko usłyszeć "znaleziono wirusa" głosem avasta  ;D

Offline tbgkol

• 2132
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Kwiecień 2009, 17:51:11 »
i po co ta ostrożność, jak można tylko usłyszeć "znaleziono wirusa" głosem avasta  ;D

Najgorzej mnie wkurzało jak grałem, kiedyś w GTA III, strzelam, a tam "Baza wirusów, została zaktualizowana". ;D

Offline pionner

• 662
  • piąty pancerny ;)
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Kwiecień 2009, 18:34:26 »
mi wyskakuje zanim zdążę odpalić grę, a ostatnio albo avast się popsuł, albo wszystkim hackerom znudziło się pisanie wirusów, bo nie dostaję żadnego komunikatu ;D

« Odpowiedź #14 dnia: 19 Kwiecień 2009, 11:01:10 »
Skoro nie macie antywirusa to jak wiecie ze nie macie wirusa ? ;p Testowałem różne i powiem tak - avast nie wykrywa wszystkiego , avg wykrywa , ale nie usuwa bo nie umie , mcfree usuwa ale wszystko łącznie z zdjęciami , mp3 etc. etc. - BO WSZĘDZIE CZAI SIĘ SZATAN! , natomiast Norton jest moim zdaniem najlepszy ponieważ chroni i wykrywa najwięcej .