TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z Panelem Sterowania

Problem z Panelem Sterowania
« dnia: 01 Maj 2009, 19:47:09 »
Witam.

Problem jest tej kwestii, że nie mogę nic zrobić w panelu sterowania bo natychmiast się resetuje explorer. nie mam pojęcia ocb. sam panel się otwiera ale nie mogę skorzystać z żadnej opcji np. utworzyć kont użytkowników.

problem pojawił się już na bulidzie 7068 na początku wszystko było ok, nic nie przestawiałem a potem się zepsuło. teraz mam bulid 7100 i dalej to samo.  Może krótko opiszę opiszę swój sprzęt:

Procesor - Celeron 2.66 GHz - dno ;/
Karta graficzna - WinFast GE 6800 TDH
Pamięć ram - 4 GB Kingston HyperX dwie kości po 2 GB DDR2
Dysk 160 GB sata2 WD
Płyta główna Gigabyte 8I915P
do tego jeszcze podłączona drukarka

Powiem jeszcze, że nie mam zainstalowanego sterownika RAID Controler, nie mogłem nigdzie znaleźć, poza tym na początku i bez niego wszystko działało (tak w ogóle to do czego on służy bo nie wiem?)

W trybie awaryjnym panel sterowania działa normalnie nic się nie resetuje, po przejściu ponownie na normalny tryb przestaje działać.
« Ostatnia zmiana: 04 Maj 2009, 14:47:15 wysłana przez pronek89 »

Offline XvAK

Odp: Problem z Panelem Sterowania
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Maj 2009, 20:04:02 »
Kilka pytań:
Tuż po instalacji Windows ten problem występował?
Na koncie Administratora i zwykłego użytkownika tak samo jest?

Sam nie wiem w czym tkwi problem. Możesz też spróbować wyciągnąć 1 kość RAMu i sprawdzić czy nadal to samo.

Powiem jeszcze, że nie mam zainstalowanego sterownika RAID Controler, nie mogłem nigdzie znaleźć, poza tym na początku i bez niego wszystko działało (tak w ogóle to do czego on służy bo nie wiem?)
RAID jest do łączenia 2 lub więcej dysków aby wysiągnąć lepszą wydajność/większe bezpieczeństwo danych. Jeśli masz 1 dysk te sterowniki nie są potrzebne.
www.RzeZnia.eu - Polska sieć serwerów Counter-Strike 1.6

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Maj 2009, 14:20:23 »
Witam ponownie i przepraszam za refleks ale musiałem się trochę uczyć. Matura mnie dopadła ;pp

A wracając do tematu zrobiłem jak mówiłeś, wyjąłem kość najpierw jedną potem drugą, nic to nie dało.
problem pojawił się już po instalacji bulida 7068 w 7100 jest od początku.

I jeszcze jedna rzecz, stworzyłem kota użytkowników w trybie awaryjnym, niestety teraz nie działają poprawnie tzn. włączać sie włączają ale zawieszają sie przy każdej czynności. Uruchamiam przeglądarkę i po chwili sie zawiesza. tak jest ze wszystkim.

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maj 2009, 14:31:28 »
Instalujesz na czystej partycji? Sprawdzałeś sumy kontrolne iso? Jaki miałeś poprzedni system? Obstawiam dysk albo kości, jeśli xp chodził by dobrze. Ps 4gb ram a nie 4 ghz ;)
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #4 dnia: 04 Maj 2009, 14:53:58 »
a no fakt, już poprawiłem swój błąd :D przed 7 miałem zainstalowanego XP. Tam nic takiego się nie działo. Dysk sformatowałem przez kreatora 7-ki. A co do sum kontrolnych to mógł byś mi wyjaśnić o co chodzi??

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Maj 2009, 14:57:01 »
Sprawdź sumy kontrolne swojego obrazu, jak to zrobić znajdziesz na forum. Jeśli będą się zgadzać, czyli obraz będzie poprawny a z dyskiem nie miałeś nigdy żadnych problemów to prawdopodobnie będzie chodzić o jakieś sterowniki. Wyskakuje jakiś błąd przy tym restarcie? jakieś inne objawy? Opisz wszystko, najpierw sprawdz te sumy kontrolne.
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.